BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kilis'e saldırılar için flaş yorum!

Erdoğan, Kilis'e düşen roketler için yaptığı açıklamada "oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ikiz Kuleler'de yapılan TOBB 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni'ne katıldı.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir" dedi.

"Üç beş teröristin şımarıklığı değil"

Cumhurbaşkanı Kilis'e yönelik IŞİD saldırıları hakkında ise şunları belirtti:

"Suriye'de olanlar tarihi bir hesaplaşmadır, bunu unutmayın. Kilis'e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, işte bu tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir."

"Her sözün bir bedeli vardır"

Erdoğan, HDP lideri Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir'in mesajlarına atıfta bulunduğu açıklamasında, ayrı parlemento ve ayrı devlet değerlendirmelerine sert yanıtı verdi:

Her sözün bir bedeli vardır. Biz bu toprakları vatanımız kılmaya söz verdiğimizden beri kesintisiz bedelini ödüyoruz. Ayrılma sözü edenler, bunu şahıs olarak kendilerinin bir yere avdet etmesi anlamında söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yere gitsinler. Vatan toprağını ayırmayı kastediyorlarsa açsınlar Arif Nihat Asyalı'nın "Bayrak" şiirini ya da İstiklal Marşı'nın okusunlar. Bizi bölemeyecekler. Buralar arazi değil, şehit kanlarıyla yoğurulmuş vatan toprağıdır.