BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
POLİTİKA

Erdoğan'dan kilise açılışında AB'ye ince mesaj

İstanbul Balat'ta restoresi tamamlanan Demir Klise 7 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yeniden açıldı. Erdoğan buradaki konuşmasında Avrupa Birliği'ne mesaj gönderdi.

Bulgar Ortodokslar için tarihi bir öneme sahip olan İstanbul Balat'taki Demir Kilise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Törende şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. Kilisenin restore edilerek yeninden ibadete açılması üzerinden AB'ye mesaj gönderen Erdoğan "Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları: Kıymetli dostum Başbakan sayın Borisov, sayın Başbakan kardeşim Binali Yıldırım, sayın farklı dinlerin temsilcisi din adamları, Bulgar cemaatinin değerli mensupları, kıymetli misafirler, sevgili vatandaşlarımız, özellikle de Türkiye'de bulunan misyon şefleri sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Demir Kilise'nin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Ülkemide bulunan Bulgaristan Başbakanı Borisov'a ve heyetine teşekkür ediyorum.

"ULUSLARARASI TOPLUMA VERİLMİŞ BİR MESAJ"

Bu dönemde Bulgaristan'ın farklı bir konumu da var. AB dönem başkanlığı kendilerinde. Böyle bir dönemde bu açılışın yapılıyor olmasını uluslararası topluma verilmiş bir mesaj olarak değerlendiriyorum. İstanbul farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada barış içinde yaşadıkları şehir olma vasfını bir kez daha göstermiştir. Bir tarafta patrikhane bir tarafta Demir Kilise. Arada da çok fark yok. 200-250 metre mesafede bir yer.

Sitene Ekle