BIST 9.643
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.480,68
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına çok sert yanıt!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Salı günü açıkladığı belgeler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne diyeceği merak ediliyordu. Erdoğan Beştepe'de açıklama yaparak Kılıçdarıoğlu'na yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan açtı ağzını yumdu gözünü.

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu salı günü grup toplantısında Erdoğan ve ailesinin yurt dışındaki hesaplara para aktardığı iddiasına yönelik bir takım belgeler açıkladı. AK Parti ve Erdoğan'ın avukatından Kılıçdaroğlu'na yalanlama geldi; ancak herkes Erdoğan'ın ne diyeceğini merak ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki açılış töreninde Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki iddialarına dün akşam saatlerinde yanıt veren Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu ağır sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu'na rezil kepaze oldun diyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

BU KONULARDAN HİCAP DUYUYORUM

Bu sıkıntıların içinde bir de Ana Muhalefetin başındaki zatın hezeyanlarına cevap vermek zorunda kalıyoruz.  Ben milletimizin karşısına bu konularla çıkmaktan hicap duyuyorum.Ama karşıdaki zatta utanma, hakka riayet gibi bir duygu olmadığı için bu konulara mecburen katılmak zorunda kalıyoruz.Bu zat çıktı geçen hafta cumhurbaşkanı ve ailesi yurtdışı hesaplarına milyonlarca dolar para yatırdı diye iftira attı.

Biz de ispat et dedik dün çıktı yurtdışındaki bir şirkete, şu kişi şu kadar milyon dolar para gönderdi diye bir takım sözler söyledi. Elindeki bir tomar kağıdı salladı, dekontları da bunlar dedi.

"REZİL KEPAZE OLDU"

Tabi dekont dediği kağıtları da ne gazetecilere ne de adli makamlara vermedi.avukatlar hemen kendisine, ilgili savcılığa ya da medyaya verin bunları dedi. O kağıtların ne olduğunu şimdilik kendisi ve bir de bu zatın eline o kağıtları tutuşturanlar biliyor. Bu zatın kağıtlarla ilk iftira atışı değil bubir ara isviçrede hesaplarım olduğunu söyledi, kendisini ispata davet ettiğimde belge gösteremedi rezil kepaze oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan belgeleri neler? Günün bombası

"AYNI TAKTİĞİ BAYKAL'A DA UYGULADI"

Kendisine çok açık söyledim, dedim ki ispat et görevi bırakacağım, başbakanlıktan çekileceğim, ispat yokaynısını söylüyorum, ispat et, ben cumhurbaşkanlığını, siyasetini bırakacağımama sen de CHP'nin başına da milletin başına da bela olmaktan çekil. Değerli kardeşlerim aynı taktiği CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal'a da uygulayarak onu da sıkıntıya soktuben siyasete girmeyeceğim dedi, ertesi gün siyasete girdi.

MİLLET BUNA ÇARKÇI KEMAL DİYOR

"Erdoğan'ın Baykal'ın kasetini izlediğini gördüm" diye bir şeyler geveledi bir başka gün de ondan sonra bizim yolumuzdan gidenler bile şunu soruyor 'acaba'.. Öyle kolay değil. Bunu sizler de herkese anlatacaksınız ki, bu ülke müfterilerin siyasetiyle o kadar yorulmasın.kendisini ispata davet edince öyle bir şey hatırlamıyorum diyor, millet de buna Çarkçı Kemal diyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN YALANLARINI SIRALADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını şu şekilde sıraladı: Güney Asya'daki Tsunami felaketi için toplanan paraların o bölgeye gönderilmediğini ileri sürdü. Belgeleri yayınlayınca da hiçbir şey olmamış gibi kulağının üstüne yattı. Hayati Yazıcı'nın ÖSYM Başkanı'na mail gönderip birini üniversiteye gönderme talebinde bulunduğunu ileri sürmüştü. Mailin sahte olduğu ortaya çıktı ama bu utanmaz (Kılıçdaroğlu) yine özür dilemedi.

"SIKIYSA GEL ALTIN KLOZETİ GÖR"

Erdoğan çağrı yaptı! CHP harekete geçti flaş gelişme

Altın klozet iddialarına kadar neler neler söylemişti. İddialarının hiçbirinin doğru çıkmamasına rağmen özür de dilemedi. Davet ettim seni, sıkıysa gel nasıl bir altın klozet var, görelim.

"CHP'NİN FETÖ'CÜ VEKİLLERİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI VERİLDİ"

Yine bir arada grubumuzda bilmem kaç FETÖ'cü milletvekilinin olduğunu ve ispatlayacağını söylemişti. Şimdi CHP'nin FETÖ'cü milletvekilleri hakkında yakalama kararı verildi ve onlar ABD'de kurulan kumpasın içinde bizzat yer almıştır. O kadar çok yalanı var ki hangi birini yalanlasak.

"HESAP MUTLAKA SORULACAKTIR"

FETÖ ve karanlık mahfillerin ellerine tutuşturdukları belgelerle yaptıkları bu ihanetin hesabı mutlaka sorulacaktır.

"İNSAN MİNDERE ÇIKTI MI DÜZGÜN BİR RAKİP GÖRMEK İSTİYOR"

Ana muhalefetin düştüğü bir duruma, üzülüyorum. Ülkemiz adına üzülüyorum. Yerli ve milli CHP'liler için üzülüyorum. Mindere çıktı mı insan, düzgün bir rakip görmek istiyor.

"KARŞINIZDA KARİKATÜR TİPLİ BİRİNİ GÖRÜYORSUNUZ"

Siz sıkı bir siyasi mücadele için ortaya çıkıyorsunuz ama karşınızda karikatür tipli birini görüyorsunuz. Ne yapalım artık nasip deyip işimize bakacağız.

"SUÇLU VARSA GİT TESLİM ET"

Dün bu zatın hezeyanlarını ortaya dökmesinin hemen ardından avukatlar bir açıklama yaptı. Tüm milletimize sesleniyorum, bu kağıtların derhal savcılığa verilmesi çağrısında bulunuldu. 1 saat öncesine kadar avukatlara sordum, durum nedir. Henüz bu yönde bir gelişme olduğunu duymadık dediler.Buradan aynı çağrıyı yapıyorum.Madem elinde tüm belgelerin olduğunu söylüyorsun. Kürsüden sallamayı bırak.Git savcılığa teslim et.Suçlu varsa ortada, git teslim et. Ondan sonra çok daha rahat tepinirsin. O kürsüden salladığın her kağıt ya yalan ya yanlış çıktı.Bu defa kendisini kimin hangi sahte belgelerle aldattığını bilmiyoruz.

Başbakan, Kılıçdaroğlu'nun belgeleriyle ilgili konuştu

"MUSTAFA GÜNDOĞAN NE ZAMAN ÖZEL KALEM OLMUŞ İSPAT ET"

Sende zerre kadar haysiyet varsa, Mustafa Gündoğan ne zaman bana özel kalem olarak hizmet vermiş ispatla, ispatlayamıyorsan da o koltukta oturma.

"YURT DIŞINA GİDEN TEK BİR KURUŞ YOK"

Az buçuk ticareti, esnaflığı, girişimciliği bilenler için bu yapılan işlerde hiçbir sorun yoktur. Buradaki sorun, bu zatın iddia ettiği gibi, yurt dışına giden tek kuruş yoktur. Bir kez daha tekrarlıyorum. İddia edildiği gibi yurt dışına giden tek bir kuruş yok. Bu zatın dediği yalan.

"MANDA DERİSİ GİBİ YÜZÜ VAR"

Bir kez daha müfteri durumuna düştü mü, düştü. Peki hiç yüzü kızaracak mı, manda derisi gibi yüz var kendisinde, yüzünün kızaracağını sanmıyorum.

ANLADIN MI KEMAL?

Konutlar, havaalanları, ki bunları 25'ten 57'ye çıkardık. İşte tüm bu yatırımları yaptık, ülkenin en ücra köşesinde 1-2 saatte ulaşma imkanına kavuştuk.Eskiden baraj gibi, büyük alt yapı gibi işleri yabancı firmalar yapardı çünkü ülkemizdeki firmalar yetersizdi. Biz ülkemizde ve üretimde milli ve yerli anlayışı ortaya çıkardık anladın mı Kemal.

"KILIÇDAROĞLU'NUN HAYATI YALAN"

Biz yaptığımız icraatları, Kılıçdaroğlu takip etmiyor ki. Takip etse bile, akşam başka sabah başka. Hayatı yalan. Üniversite sayımızı kaça ulaştırdık, sağlıkta yeni sağlık tesisi yaparak çalışan sayısını 370 binden 892 bine çıkararak sağlıkta tam bir devrime imza attık.

Kılıçdaroğlu'na '30 milyar dolar' yanıtı! İşte o hesap...

ONUN NAZARINDA BÜROKRAT HİÇBİR İŞE YARAMAZ

SSK'nın başında görev yaptı, o yolsuzluklarını anlatacağım ve nasıl batırdın o kurumu, onu anlatacağım.O genel müdürlük döneminde acaba bir dikili ağacın var mı? Çünkü onun nazarında bürokrat hiçbir işe yaramaz. Bizim zamanımızda böyle olmadı. Toplu konutta 805 bin yeni konut inşa ederek, dar gelirliler başta olmak üzere milletimizi ev sahibi yaptık.

"HABERİN VAR MI KILIÇDAROĞLU?"

Toplu konutta 805 bin yeni konut inşa ederek, dar gelirliler başta olmak üzere milletimizi ev sahibi yaptık. Bölünmüş yol uzunluğunu 79 senede 19 bin 500 km ilave  yaparak yükselttik. Haberin var mı Kılıçdaroğlu? Ülkemizde daha önce hiç olmayan hızlı tren hatlarının uzunluğu 1200 km'yi buldu, haberin var mı Kılıçdaroğlu?

26 havalimanı üzerine 29 havalimanı daha ilave ettik. Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, Osmangazi Köprüsü gibi, Ilgaz Tüneli gibi dev projelere imza attık ve hayata geçirdik haberin var mı Kılıçdaroğlu? İstanbul'un yeni havalimanı başta olmak üzere pek çok önemli proje şu anda devam ediyor. Önümüzdeki yılın sonuna kadar ilk etabı bitecek ve yılda 90 milyon kapasiteyle hizmete girecek.