BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.500,73
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Gezi uyarısı! Bu sefer kaçamazsın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi'nin açılışına katıldı. Erdoğan burada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Yapımı Tamamlanan Tesis ve Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı.

Erdoğan dün gerçekleştirilen açılışta coşkulu bir kalabalığa hitap ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun ikinci bir Gezi kalkışmasından medet umduğunu belirten Erdoğan, "Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız" diye seslendi. Fatih Portakal'ın protesto için sokağa inme çağrısını hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesine gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil" diye seslendi. 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

- Bugün Esenler yine bir başka, yine güzel. Heyecan, coşku, yeni eserler. Esenler 31 Mart'ta sandıkları patlatmaya var mıyız? Şimdiden kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Yine İstanbul'da Esenler 31 Mart'ta bir başka olacak.

- Yaklaşık 600 yıldır bizim olan bu şehri, bize çok görenler olduğunu görüyoruz. İstanbul'a nasıl sıkı sıkıya sahip çıkarsak, ülkemizin geleceğine de o denli katkı yaptığımızı biliyoruz.

- AK Parti döneminde hayata geçirdiğimiz dünya çapındaki projelerle Türkiye'nin tamamını büyüttüğümüzü söylüyorum. Marmaray nasıl, güzel değil mi? Avrasya Tüneli nasıl, kullandınız mı?

- Bizden önce böyle bir şey var mıydı? Hayaldi değil mi? Bunları AK Parti iktidarı olarak biz yaptık, biz. Onların hayalleri bile ulaşamaz ama biz yaptık.

- İstanbul'un su sorununu çözdük. 2040 yılına kadar böyle bir sorun yok.

- CHP çöp, susuzluk, hava kirliliği demektir. CHP yoksulluk demektir, CHP yasaklar demektir ve CHP yoksulluğun daniskası demektir.

- Çevrecilik bizim işimiz, belediyecilik bizim işimiz, hizmet bizim işimiz.

- Zeytinlik Operasyonunu yaptık mı yaptık... Afrin'i yaptık mı yaptık... Şimdi Sincar'a yaptık mı yaptık, yapıyoruz.

- Fırat'ın doğusunda teröristlerin ensesindeyiz. İnlerine giriyoruz.

- Her zaman teröristlerin beynindeyiz, onların açtıkları çukurlara onları gömüyoruz, gömmeye devam edeceğiz.

- İçeride bile bundan rahatsız olanlar var. Onlara buradar selam. Bay Kemal teröristlerle el ele kol kola dolaşma. 

- İstanbul CHP döneminde susuzluktan kurumuştu, kokmuştu. Osmanlı'dan kalma çeşmelerin önündeki su kuyruklarının ucu gözükmüyordu.

- Bay Kemal senin bunlardan haberin yok, sen o zaman başka yerlerdeydin. Sen o zaman bu işlerin nasıl yapıldığını bile bilmiyordun Bay Kemal, işte böyle bir hizmeti (doğal gaz) hem de Meclis kürsüsünden karalamaya çalışıyorsun, ayıp, ayıp, ayıp... Biraz izan sahibi ol.

- İstanbul'daki toplam 600 milyon 300 bin abone içinde, borcundan dolayı suyu kesik olanların sayısı 23 bindir. Bir başka ifadeyle binde 37 düzeyindedir.

- Neymiş, ithalat olmadan sanayici üretim yapamaz hale gelmiş. Kılıçdaroğlu’nun mantığına göre Çin, Japonya ve Almanya gibi sanayi devleri derhal kapıya kilit vurmalı. İthalat ihracatın alt yapısını oluşturur ama Kılıçdaroğlu’nun haberi yok bunlardan.

- F-35'ler yapıyor Amerika, onlardan bize de gelecek, 120 tane. Onların bile belli parçalarını Türkiye olarak biz üretiyoruz.

- Türkiye'nin şanssızlığı, anamuhalefet partisinin işte böyle bir zihniyetin esareti altında bulunuyor olmasıdır.

- Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bak sana bir şey söyleyeyim, burası Paris değil, burası Hollanda da değil.

- Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Sen eğer Gezi olaylarındaki gibi bir şeyler yapmaya tevessül edersen, o televizyon ekranında ne idüğü belirsiz, kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin sokağa davet etmesiyle iş yapacağını zannediyorsan, bilesin ki bu millet 15 Temmuz'da FETÖ'cülere ve uşaklarına nasıl bu meydanları dar ettiyse, yine dar ederiz. Bunu böyle bilesin.

-15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesine gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil.

- Eğer gücün yetiyorsa işte sandık ne yapacaksan gel sandıkta yap. Öyle meydanlarda asla. Buna fırsat vermeyiz gereğini de yaparız.