BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.428,66
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan dikkat çeken balkon konuşması kararı

Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasına ilişkin şaşırtıcı açıklamasını köşesine taşıdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum gecesi balkon konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağını söyledi.

Her seçim gecesinin klasiği haline gelen balkon konuşmaları, 16 Nisan gecesi nasıl olacak? Merak edilen sorunun yanıtı belli oldu.

Erdoğan'ın Konya mitingini takip eden gazetecilerden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, balkon konuşmasıyla ilgili önemli ayrıntıyı köşesinde paylaştı.

Erdoğan'ın morali yerinde olduğunu aktaran Selvi, referandum sonucuna ilişkin tahmin sorusuna cevap vermediğini, ancak "evet" çıkacağından emin bir havası olduğunu yazdı.

" O GECE BALKON KONUŞMASI BİNALİ BEY'İN HAKKI"

Erdoğan'ın referandumu İstanbul'da izleyeceğini söyleyen Selvi, balkon konuşmasıyla ilgili aralarında geçen diyaloğu yazısında böyle aktardı:

"Bu kez, “Balkon konuşması yapacak mısınız?” diye sorduk. “O gece balkon konuşması Binali Bey’in hakkı. Genel Başkan olarak o yapacak. Ben daha sonra belki bir konuşma yaparım” karşılığını verdi. “Peki vatandaşlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önüne toplanırsa...” diye üsteledik. Bu kez, “Ben belki daha sonra bir konuşma yaparım” dedi."