BIST 9.735
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.433,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çok önemli OHAL açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı 'OHAL'i seçimden sonra kaldırabiliriz' sözlerine açıklık getirdi. Erdoğan, OHAL'le ilgili yeni bir sistem getirilebileceğine işaret etti. 'Neşter vurabiliriz' açıklamasını yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan kamuoyunda sürekli tartışma konusu olan OHAL konusunda dikkat çekici bir açıklama yaptı. Daha önce OHAL'in seçimlerden sonra kaldırılabileceğine işaret eden Erdoğan dün akşam katıldığı yayında konuya açıklık getirdi. Erdoğan "Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran'dan sonra OHAL'e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TGRT Haber, TVNET, Beyaz TV, Akit TV ortak yayınında açıklamalarda bulundu.

"NEŞTER VURABİLİRİZ AMA SIKINTI OLDUĞUNDA TEKRAR GELİR"

Erdoğan, OHAL'in kaldırılıp kaldırılmayacağına ilişkin, "OHAL'in getirilmesinin en önemli sebebi zaten terör odaklıydı. Tabii bu terör odağında birinci derecede FETÖ vardı, PKK vardı. Bunun yanında DEAŞ vardı. Bütün bunlara karşı biz OHAL'i yaparken, bundan 16 yıl önce geldiğimizde Türkiye'de yine bir OHAL var mıydı, vardı. Biz, o OHAL'i 1 ay içinde kaldırdık. Çünkü o OHAL teröre karşı değildi. Maalesef bölgeseldi. Bizimkiyse tamamen teröre yönelik. O dönemdeki OHAL'de hatırlayın fabrikalar grevlerle karşı karşıyaydı. Bizim dönemimizde fabrikalarda grev söz konusu değil. İki, OHAL'le biz bir defa terörle mücadeleyi rahatlattık. Teröre yönelik çok ciddi mücadele verdik. Ciddi manada bu işi yumuşattığımız için 24 Haziran'dan sonra OHAL'e neşter vurabiliriz. Ama herhangi bir sıkıntı olduğunda OHAL tekrardan getirilebilir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan seçim anketi sorusuna cevap