BIST 9.487
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.494,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan başkanlık için yeni öneri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sisteminin kendi şahsi meselesi olmadığını, milletin meselesi olduğunu söyledi. Bu konuda muhalefete referandum önerisinde bulunan Erdoğan, kararın millete bırakılması gerektiğini ifade etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sisteminin kendi şahsi meselesini olmadığını söyledi. Başkanlık sistemi için referandum önerisinde bulunan Erdoğan, "Milletimin önüne götürelim, ne derse millet baş göz üstüne diyelim" diye konuştu.

Erdoğan, yeni anayasanın Meclis'ten geçmesi halinde milletin de bunu referandumda onaylayacağını söyledi. Sadece ana muhalefet partisinin de destek vermesi halinde de bu meselenin parlemantoda çözüleceğini

Milletimin önüne götürelim, ne derse millet "baş göz üstüne" diyelim

anlatan Erdoğan, ülkenin darbe anayasasıyla daha fazla gidemeyeceğini söyledi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Bir Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki, mademki darbe anayasası ile gitmeyiz, öyleyse milletin adeta bir hakkı durumuna gelen anayasa konusunda parlamentodaki siyasi partiler, kaldıkları yerden devam etsinler, önce paraf ettikleri 60 madde üzerinde bir adım atsınlar ve süreç devam etsin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in de uygulamalarında da başkanlık sistemi olduğunu söyleyerek, Türkiye'nin 7 Haziran'dan buyana 5 ay kaybedildiğini söyledi.

"ŞAHSİ MESELEM DEĞİL"

Ben Başkanlık Sistemi olayını gündeme getirdim, getiriyorum, yine getireceğim.Bunu bırakalım milletimiz tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bundan çekinmeye gerek yok. Sorunların altında aslında bir sistem problemi var. Sanki bu "Erdoğan'ın şahsi meselesi" diye görüyorlar. Bu benim şahsi meselem değil, bu milletimin meselesidir. Milletimin önüne götürelim, ne derse millet "baş göz üstüne" diyelim. Dünya istikrara giden yol nerededen geçiyorsa, bunlara bakıyor. Yeni anayasayı millete sunma zamanı gelmiştir.

VİYANA ZİRVESİ

Viyana Zirveleri süresi içerisinde buraya doğru yönlendirildi. Suriyelilerin önüne sandık getirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Seçimlerde de Esed'in katılmaması konusunda mutabakata varıldı. Suriye halkı "ben sandığa gidiyorum, kendi irademle oyumu kullanıyorum" diyecek. Temennimiz odur ki içeride ve dışarıda bütün Suriye'lilerin oyunu kullanması, bunlar da Türkiye, Lübnan, Ürdün'de ağırlıklı olarak var.

ORTAK IŞİD OPERASYONU

DAEŞ şuanda ülkemiz için bir tehdit unsurudur, her adım atılır. Buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir operasyon yapmamız söz konusu. Ne zaman yapılır o ayrı konu. "Uçuşa yasak bölge", "güvenli bölge", "eğit-donat" bunların temelinin atılması lazım. Terörden arındırılmış güvenli bölgede, onların mimarisine uygun, binalar yapmak. Onrala çadır hayatı sunacaksak, bırakın burada kalsınlar.Uçuşa yasak bölge olduğu için güvenli olacaklar."