BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21
HABER /  MEDYA

Erdoğan'dan Aydın Doğan'a: 'Kov gitsin'

Başbakan Erdoğan, Yılmaz Özdil'in ve Yazgülü Aldoğan'ın yazıları nedeniyle Aydın Doğan'a büyük tepki gösterdi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM -

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la Aydın Doğan'ı bir kez daha karşı karşıya getirdi.

Özdil'in Halk Tv'deki konuşmasına tepki gösterirken ağır ifadeler kullanan Başbakan Erdoğan, Aydın Doğan'a "neden bu adamı barındırıyorsun" diye seslendi.

BAŞBAKAN'DAN "KOV GİTSİN" İMASI

Yılmaz Özdil'in Hürriyet'te yazmaya devam etmesine göz yumanların bunlarla aynı düşüncede olduğunu savunan Başbakan deyim yerindeyse Aydın Doğan'a "kov gitsin" dedi. 

YILMAZ ÖZDİL NE DEMİŞTİ?

Halk TV'nin canlı yayınına telefonla bağlanan Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için "Müstehaktır" ifadesini kullanmıştı. Özdil, canlı yayıda şu açıklamalarda bulunmuştu: "Maden kazasında ölen çocuklar, Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde parayla taşıdığı işçiler. Ceplerine para koyup tezahürat yaptırıyorlar. Dolayısıyla Başbakan 'Bu çocukların ölmesi normal' diyor. Normal demek gerçekten.. Çalışma Bakanı'yla CHP'li Özgür Özel arasında bu konu da bir polemik geçmişti; Bakan 'Ne yani, bir maden sahibinn bir partiyi sevmesi yasak mı' demişti.. Dolayısıyla burada ben Başbakan'a katılıyorum. Yani bu olan biten normaldir, hatta müstehaktır bile denebilir."

"İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALAMAMIŞ"

Erdoğan "Vicdan sahibi milletin elbet vicdan sahibi devleti olacak. İnsanlıktan nasibini almamış, ahlaktan yoksun tipler var ki, bizim mitingimize gelmiş diye ölümleri müstehaktır diyecek kadar aşağılaşmış." ifadelerini kullandı.

BUNLARI NASIL ÇALIŞTIRIYOR?

Aydın Doğan'a da tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Bunların patronların hala bunları nasıl çalıştırıyor? Demek ki sen de aynı düşünceye sahipsin. Sen de bunları barındırıyorsan sen de bunlar gibisin. Benim o şehit vatandaşlarıma bu ölüme müstahaktır deme hakkına bunlar sahip değildir. Bunlar ne gazidir ne şehittir nokta nokta niyazidir diyenleri yanında bulunduranlar bunu söyleme hakkına sahip değildir. Barındıranlar da aynı şeyi düşünüyor demektir." ifadelerini kullandı.