BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.426,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a sesini böyle duyurdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bigadiç'te konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bigadiç'teki toplu açılış töreninde konuşurken, bir kız çocuğu kürsünün bulunduğu platforma gelerek, üzerinde ''Sayın Başbakanım sizi çok seviyorum. Sizinle konuşmak istiyorum'' yazılı kağıdı açtı.

Başbakan Erdoğan da kız çocuğuna çeşitli hediyeler vererek, bir süre sohbet etti.

Balıkesir'in yiğit evlatlarının, Türkiye'nin sıkıntılı dönemlerinde en önde yer aldıklarını, madden ve manen hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Erdoğan, ''Biz de Balıkesir'e, bu güzel şehrimize tarihi boyunca görülmemiş hizmetler sunduk'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin tüm vilayetlerinde başlattıkları kalkınma hamlesini, Balıkesir'de de başarıyla yürüttüklerini anlatan Erdoğan, 10 yıllık iktidarları döneminde Balıkesir'e birçok tesisi ve eseri kazandırdıklarını anımsattı.

Biraz önce Balıkesir merkezde yaptıkları açılış töreninde de yaklaşık 300 milyon liralık 29 ayrı eseri Balıkesir'e kazandırdıklarını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şimdi burada sizlerle birlikte Bigadiçimize toplamda 45 milyon, eski rakamla 45 trilyon tutarında 5 ayrı hizmet ve tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bugün 3 eğitim kurumumuzun resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. 16 derslikli Bigadiç Anadolu Lisesi'ni, 18 derslikli Bigadiç Atatürk İlköğretim Okulu'nu, 15 derslikli Bigadiç Anaokulu'nu, Bigadiçimize, Bigadiçli kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz. İl Özel İdaremizin yapıp tamamladığı Bigadiç Çayüstü Köprüsü'nü de bu vesileyle bugün resmen hizmete alıyoruz.''

Balıkesir'in madencilik alanında büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin en önemli yer altı zenginliklerinden biri olan bor madeninin Balıkesir'in sanayisi ve ekonomisi için önemine dikkati çekti.

Bor madeninin, bugün dünya genelinde stratejik bir maden olarak kabul edildiğini anımsatan Erdoğan, bu madenin dünya rezervinin yüzde 72'sinin de Türkiye'de bulunduğunu aktardı. Erdoğan, ''Bu ne demek biliyor musunuz? Belki birilerinin petrolleri var, şusu var, busu var. Ama bizim de bor madenimiz var, bizim de termallerimiz var, bizim de genç insanımız var'' dedi.

HORTUMCULAR İŞBAŞINDAYDI

Bor madeninin, Balıkesir'de Bandırma ve Bigadiç ilçelerinde çıkarıldığını anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eskiden biz gelmeden önce doğru dürüst işlenmiyordu. Ama şimdi işleniyor. Hükümet olarak bor madeninin ülke ekonomisine kazandırılması noktasında çok yoğun bir gayret sarf ettik. Madencilik sektöründe, iktidara geldiğimiz günden bu yana Balıkesir özelinde, yani sadece Balıkesir'de yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz, borla ilgili, madencilikle ilgili? 115 milyon lira, yani eski rakamla 115 trilyon. Bu yatırımı yaptık. Hamdolsun şimdi bunun meyvelerini almaya başladık. Bunun karşılığını alıyoruz. ETİ Maden'in Balıkesir ilimizin ekonomisine katkısı sadece 2012 yılı içinde 100 milyon, yani 100 trilyon lira. Sadece 2012. Bor üretiminde son 10 yılda ciroyu 3 kat artırdık. Peki kar? Kara gelince tam 26 kat arttı. Niye? Hortumları kestik, kestik. Hortumlar kesildi. Geçmişte hortumcular işbaşındaydı. Hortumcular işbaşında olduğu için Bigadiç'ten Balıkesir'e doğru dürüst yol yoktu, yol. Şimdi bir taraftan duble yol, bir taraftan çevre yolu yapılıyor. Bugünlere geldik. Bunlar durup dururken olmadı. Hortumları keserseniz, evelallah her şey buraya döner. İşte borda olduğu gibi termalde de inşallah Sındırgı da termal turizminde patlama yapacak. Onu da başaracağız. Bütün bunların hepsi bir hesap işi.''

Bor üretiminde kurulu kapasite ve üretimin dörder kat artış kaydettiğini, bor üretiminde ve satışında dünyadaki diğer firmalar yerinde sayarken ve küçülürken, Balıkesir'in bor üretiminin ve ticaretinin arttığını belirten Erdoğan, bunu daha da artıracaklarını dile getirdi.

Bunun aynı istihdamı artırmadığını, kamyon taşıyıcılarına iş olduğunu anlatan Erdoğan, bugün bor zenginliğini değerlendirmeye yönelik tesisin de açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi. Erdoğan, ''Balıkesirli kardeşlerimiz için yeni bir ekmek kapısı olan bir işletmemizi, Bigadiç Bor İşletmeleri Öğütme Tesisi'ni bugün resmen hizmete alıyoruz'' diye konuştu.

Özellikle annelerin ve gençlerin dualarına ihtiyaçları olduğunu belirten Erdoğan, ''Üstadın ifadesiyle söyledim. 'Dua, dua. Eller karıncalanmış, yıldızlar avuçta, gök parçalanmış'. İşte mesele bu, dua bekliyoruz. Hele sizler gibi dürüst, samimi, bu vatanı, bu milleti, bu bayrağı düşünmekten başka derdi olmayanların duası, bu bizim için çok önemli'' ifadesini kullandı.

ŞEHİR HASTANELERİ PROJESİ

Başbakan Erdoğan, Balıkesir'de yapılacak şehir hastanesinin proje safhasını aştıklarını, önümüzdeki aylarda ihalesini yapacaklarını ve inşaatını başlatmış olacaklarını bildirdi.

Şehir hastanelerini ilk etapta büyükşehirlerde olacağını, daha sonra diğer illere doğru bunları yaygınlaştıracaklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

''Şehir hastaneleri nde tıp dünyasının en ileri teknolojisi var ve buralarda bu hastanelere girdiğiniz zaman, girerken şunu diyeceksiniz, 'ey Allahım sana hamd olsun. Biz bu günleri de görecek miydik.' Artık eczanelerdeki kapı kapı, eczane eczane dolaşmak yok. Bunları yakaladık. Her hastaneden istifade edebilir noktadasınız. Niye? Çünkü biz Kanuni'lerin torunuyuz. Ne diyordu, Kanuni: 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.' Yani sağlıklı bir nefesi, devleti feda etmeye bedel düşünen bir zihniyet. İnsana bundan daha fazla değer veren bir başka lider yok. O ancak bizim liderlerimizde var, bizim medeniyetimizde var ve inşallah geleceğini bununla dokuyoruz, bununla dokuyacağız.''

DEDİKODULARA ALDANMAYIN

''Biz milletiyle yüz yüze, kalp kalbe, gönül gönüle iletişim kuran bir hükümetiz. Bizim araçlara veya aracılara ihtiyacımız yok'' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Bizim medya üzerinden dedikodular üzerinden, söylentiler üzerinden iletişim kuran bir iktidar olmadığımızı bilmenizi istiyorum. Sakın o dedikodulara aldırmayın. Gazetelerde atılan başlıklara bakmayın. Anamuhalefet çıkar bir şeyler söyler, yavru muhalefet çıkar bir şeyler söyler, hakaret ederler, küfrederler. Bizim bir şiarımız var; kötü söz sahibinindir. Onun için biz işimize bakıyoruz ve yolumuza devam ediyoruz. Kervan yürüyor. Biz sizin desteğinizle, sizin hayır duanızla bugünlere geldik. İnşallah milletimizin çizdiği bu rotada ilerlemeye devam edeceğiz. Değerlerimizi çiğnemeden, değerlerimizi çiğnetmeden Türkiye'yi büyüteceğiz. Hedef 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmek. Bunu başaracağız ve 'durmak yok yola devam' diyoruz.

YÜRÜYEREK HÜKÜMET KONAĞINA GEÇTİ

Başbakan Erdoğan, Bigadiç Meydanı'ndaki konuşmasının ardından Hükümet Konağı'na yürüyerek geçti. Yaklaşık 1 kilometrelik yol üzerinde toplanan vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan, satranç takımı ve oyuncak dağıttı. Erdoğan'a kızı Sümeyye Erdoğan ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 'ın yanı sıra Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur eşlik etti.

Erdoğan yol üzerinde karşılaştığı Ziraat Bankası Bigadiç Şube Müdürü ile çiftçilere sağlanan tarımsal destekler üzerine sohbet etti.

Öte yandan Balıkesir merkezden Bigadiç ilçesine Başbakanlık otobüsüyle geçen Erdoğan, yol boyunca durarak, toplanan vatandaşlarla tokalaştı, çocuklara çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Erdoğan'a Bigadiç ilçesinin girişinde, üzerinde Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın isimlerinin yazılı olduğu yöresel motiflerle işli el dokuması kilim hediye edildi.