BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  DÜNYA

Erdoğan-Zelenski-Guterres Lviv'de bir araya geldi! Tarihi görüşme! İlk kareler geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'nın Lviv kentinde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, BM Genel Sekreteri Guterres ile buluştu. Tahıl koridoru ve savaşın diplomatik yollarla sonlanması konularının değerlendirildiği zirve yaklaşık 40 dakika sürdü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile savaşta olan Ukrayna'ya gitti. Uçakla ilk önce Polonya'ya inen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Polonya Rzeszow Uluslararası Havalimanı'nda Polonya Bölge Valisi Radoslaw Wiatr ve Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra kara yoluyla Lviv'e geçti. Erdoğan, buradaki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya geldi.

3'lü zirve 40 dakika sürdü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldığı basına kapalı görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

Üçlü zirveden ilk kareler geldi

Heyette kimler var?

Erdoğan'ın beraberindeki kafilede, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve MİT Başkanı Hakan Fidan yer aldı.

Erdoğan'ın Ukrayna programı

Rzeszow Uluslararası Havalimanı'ndan kara yolu ile Ukrayna'nın Lviv şehrine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski ile ikili görüşme gerçekleştiyor. Görüşmede stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri değerlendiriliyor. Ayrıca Erdoğan, Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla 3'lü görüşme yapacak. Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla kurulan mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi, Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesi ile ilgili konular ele alınacak. Erdoğan, Zelenski ve Guterres ile gerçekleştireceği ortak basın toplantısının ardından, İstanbul'a hareket edecek.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji'den 18 Ağustos uyarısı! Hafta sonu hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir...
Foto Galeri Meteoroloji'den 18 Ağustos uyarısı! Hafta sonu hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir... Galeriye Gözat