BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan; Ya sev ya terket!

Erdoğan, Gül için "O benim cumhurbaşkanım olmayacak" diyenlere şu cevabı verdi;

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 15 Ağustos’taki köşe yazısında Abdulah Gül için "O benim ’cumhurbaşkanım’ olmayacak..." diye yazan Hürriyet yazarı Bekir Coşkun’a Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkmasını önerdi.

GİT KİMİ SEÇERSEN SEÇ

"Bazıları çıkıp ’benim cumhurbaşkanım olamaz’ diye ifadeler kullanıyor. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Bunu diyenler önce TC vatandaşlığından çıkmalı. Cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanı. Senin değilse çık vatandaşlıktan, git kimi seçersen seç.

Başbakan Erdoğan, Kanal D'de yayınlanan Arena programının yapımcısı Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı..

Başbakan Erdoğan, Uğur Dündar'ın, ''Sayın Abdullah Gül'ün adaylığı üzerinde ısrar etmeniz, başta CHP olmak üzere toplumun belirli bir kesiminde kutuplaşma yarattı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt 12 Nisan'da söylediklerinin arkasında durduğunu ifade etti. Acaba, bütün Türk milletinin benimseyeceği, Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefini gönülden benimsemiş, yine bir AK Parti milletvekilinin uzlaşıyla cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi mümkün değil miydi?'' sorusu üzerine,

''Böyle bir soruyla işe başlamamız, uzlaşıyı rencide eden bir ifade olur. Uzlaşıyla bunlar rencide olur. Niye derseniz, çünkü ortada kamuoyunun, halkın bir uzlaşısı var. Bu uzlaşıyı göz ardı etmeyeceğiz. Şimdi, seçim sonuçları ve halkın bakışı var, değerlendirmesi var'' diye konuştu.

Dündar'ın "Atatürk ilkelerini benimsemiş birisini aday göstermediğiniz için eleştiriliyorsunuz" sözlerine de yanıt veren Erdoğan "Abdullah Bey'in böyle biri olmadığını iddia eden kim? Baykal mı? Sayın Baykal benim için (Aday olmasın, onunla tüm Türkiye'yi dolaşırım) dedi. Aday olmadım, bu kez Abdullah Bey'e karşı çıktı.. Biz Abdullah Bey'i uzaydan getirmedik. Biz Atatürk'ün işaret ettiği muassır medeniyetlere taşıyoruz. Daha önce Atatürk'ü ağızlarına sakız yapanlar ne yaptı? Memleketi delikli demire muhtaç ettiler. Bir kere şunu ifade etmek istiyorum; Silahlı kuvvetleri kimse siyasetin içine çekmesin?"

Halk Baykal'a mesaj verdi

Bu millet bize Türkiye'nin her tarafında oy verdi. Ancak halkımız CHP'ye de bir mesaj verdi. O da şuydu (Ey CHP siz neden cumhurbaşkanlığı seçiminde meclise girmediniz?) sorusuydu. Halkımız bize de bir mesaj vererek yüzde 47 oy verdi. Yani "hizmetlerinizden memnunuz bu yolda devam edin" dedi.. CHP'nin yaptığı şu biz azınlığız siz azınlığa tahakküm edin. Hayır biz azınlığa tahakküm etmeyiz. Çoğunluk ne diyorsa ona uyarız. Biz halkımızın yaşam standartını nasıl yükseltiriz ona uğrşıyoruz. Halkımızın verdiği gücü rövanşist duygularla değerlendirmeyeceğiz.

Milli geliri 10 bin dolar yapacağız.

Biz halkımızın gelirini artırmak için uğraşıyoruz. Milli gelirimizi 10 bin doların üstüne çıkartma hedefini sürdüreceğiz..

Abdullah Bey Köşk'e çıkınca bizimle bağı kopacaktır

Abdullah Bey'i cumhurbaşkanı seçtiğimiz anda bizimle bağı kopacaktır. Abdullah Bey artık bizim değil tüm Türkiye'nin cumhurbaşkanı olacaktır. Geçenlerde bir yazar arkadaş (Hürriyet yazarı Bekir coşkun'u kastediyor) , (O benim Cumhurbaşkanım değil) dedi .Ha sen bu meclisin seçeceği Abdullah Bey'i cumhurbaşkanı olarak görmek istemiyorsan o zaman istediğini cumhurbaşkanı seçeceğin ülkeye gideceksin!

Sezer'le kavga etmedik

Biz iktidarımız döneminde sayın Sezer'le hiç kavga etmedik. çünkü devletin zirvesinde kavga olmayacağına inandık ve sorumluluk içinde hareket ettik. Çünkü daha önce devletin zirvesindeki kavganın bu ülkeye neler kaybettirdiğini bir önceki hükümet döneminde gördük.

Sezer'in yaptığı rest değildir

Biz Sayın Sezer'e hükümet listemizi götürdüğümüzde kendisi daha listeyi ben çantamdan çıkartmadan (Listenizi yeni cumhurbaşkanına verin) dedi. Bu bir jesttir. Ancak bazı gazeteciler bunu rest olarak algıladı. bana göre seçilmiş insanları cumhurbaşkanının reddetme hakkı olmamalı. Bu yüzden zaten bir problem olacağını sanmıyordum.

Sivil anayasa hazırlanıyor

Altı arkadaşımız yeni bir sivil anayasa için çalışıyorlar. Son şeklini verdikleri anda kamuoyu ile paylaşacağız ve gerekli değişiklikleri yapacağız..

Halk onlara dersini verdi

Ben Cumhurbaşkanı adayımızın Abdullah Gül olduğunu ve yeniden aday olup olmama konusunda insiyatifin kendisinde olduğunu söyledim. Abdullah Bey yeniden aday oldu ve siyasi partilerin kapısını çaldı. Şimdi bu halk bize bir yetki verdi bu yetkiyi kullanmayalım mı? 341 milletvikilimizi yok mu sayacağız. Üçüncü turda Anayasa gereği cumhurbaşkanımızı seçmiş olacağız. Halkımız geçtiğimiz dönem meclise gelmeyenlere dersini verdi. Bazılarını meclis dışına itti bazılarını da tensikata uğrattı.

Atatürk üzerinden siyaset yapmayın

Atatürk üzerinden siyaset yapanlara sesleniyorum; Atatürk bu cumhuriyetin kurucusudur. yeter artık Atatürk üzerinden siyaset yapmayın. Hatta bu işi o hale getirdiler ki (seçimi kaybedersek Atatürk kaybeder) dediler..

Cumhurbaşkanın yetkileri kısıtlanmalı

Biz cumhurbaşkanını halkın seçmesini istiyoruz. Bu konuda 21 Ekim'de referanduma gidiyoruz. Tavrımızı orada göreceksiniz. Şimdi yeni bir tartışma çıktı. Eğer referandum olursa yeniden cumhurbaşkanı seçilir. Biz her türlü seçime varız. Yeni dönemde biz seçmiş olalım halk seçmiş olsun, cumhurbaşkanının yetkilerinin azaltılması taraftarıyız..

İki yeni bakanlık kuruyoruz

Birisi bilim ve teknoloji anlamında e-devlet olmanın gereği bir bakanlık kuruyoruz. Bir de genç bir nüfusa sahip olduğumuz için gençlik spor bakanlığı kurma düşüncemiz var. Bu dönemde üç başbakan yardımcısına geniş yetkiler vereceğiz..

Kabine'de fazla değişiklik olmayacak

Ben istikrardan yanayım. Bu yüzden kabinede fazla değişiklik yapmayı düşünmüyorum. Belki 7-8 arkadaşımıza görev değişikliği yaptırabiliriz..

Terör 15 günde bitmez

Ben 4.5 yıldır başbakanım. Devletin durumunu çok iyi biliyorum. Terör 80'li yılların başından beri ülkemizin belası. El birliği ile omuz omuza verirsek terörü çözeriz. Çeteleri çökerttik. Elbette terörü de bitiririz. Amu bu hemen olmaz..

Hükümetin ilk işi su zirvesi

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra hemen bir su zirvesi düzenleyeceğim. Öncelikli olan su sorunumuzu çözmek hedefindeyiz. Bu yüzden su işini enerji bakanlığından ayırıp çevre bakanlığı ile birleştireceğiz. Öncelikle su kaynaklarımızın doğru kullanımını sağlayacağız.

Dokunulmazlıklar kalksın

Biz sadece siyasiler üzerinde bulunan dokunulmazlıkların kalkmasına karşıyız. Dokunulmazlık kalkacaksa her alanda kalkmalıdır.

Hukuk reformuna adım atacağız

Bu dönemde kadın ve çocuklara yönelik istismarlarla ilgili yeni yasalar hazırlayacağız. Bir kere bizim muhafazakar bir parti oluşumuz gereği Türkiye'de cinsel suçlara bakışımız bellidir. Bu yüzden teknik imkanları geliştirerek geniş kapsamlı bir yargı reformu yapacağız.

"Ilımlı İslam" demek İslam'a hakarettir

Biz hiç bir ülkeyi model almıyoruz. Türkiye'yi İran yapacaklar, Ilımlı İslam devleti olacak diyenler yanılıyorlar. Bir kere ılımlı İslam demek güzel dinimize hakarettir. Bizim çok güzel bir yapımız var ve ülkemizi bu güzellikler içinde idare edeceğiz.