BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
GÜNCEL

Erdoğan: Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.' dedi.

Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partililere hitap etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

-Döviz kurunun bir anda böyle bir artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değildir. Bunu söylemekle asla sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz. Yaptığımız sadece bir durum tespitidir.

İKİ AYA KALMADAN TOPARLADIK
-Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen iki aya kalmadan toparladık.

FIRSATÇILARA SERT UYARI
-Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı birbirine karıştırıyor. Milletimizi fırsatçıların insafına teslim etmeyeceğiz.

HER KRİZ BİRÇOK FIRSATI DA BERABERİNDE GETİRİR
-Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek maharete sahip olduğuna inanıyorum. Şu gerçeği hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız. Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir.

-Türkiye borcuna sadıktır, yeter ki işi diyet borcuna dönüştürmesinler. O zaman külahları değiştiririz. Hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz.

IMF İLE ANLAŞMA OLMAYACAK
-Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi yeniden uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz
-Bizim IMF'ye borcumuz yok. Ekonomik bağımsızlık olmadan siyasi bağımsızlığın olmayacağını biliyoruz.
-Ülkemizi kendi reçetelerimizle, kendi çözümlerimizle, kendi programlarımızla hedeflerimize ulaştıracağız.
-Kendi ayakları üzerinde yükselttiğimiz Türkiye'ye hiç kimse yeniden diz çöktüremeyecektir.

İNLERİNE GİRE GİRE BİTİRECEĞİZ
-Bir ölür bin diriliriz evelallah. 8 şehidimiz mi var? O teröristler bilsinler ki bunu en az 800 ile ödeyecekler.
-O deliklerde inlerine gire gire bunları bitireceğiz. Kandil'de, Sincar'da bitireceğiz. Durmadan onlar kaçacak biz kovalayacağız. Bu milletin huzurunu, refahını yok etmeye bunların gücü asla yetmeyecektir.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ
-Ülkemizin yaşadığı sıkıntılara adeta ateşin üzerine benzinle gider gibi yaklaşan anamuhalefet partisine ve onun başındaki malum zata ne diyeceğiz? Biz bu zatın iftiralarını yüzüne vurmaktan, eline tutuşturulan kağıt parçalarının belge değil paçavra olduğunu anlatmaktan yorulduk.

KRİZ YOK MANİPÜLASYON VAR
-Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun.

ALMANYA'YA CAN DÜNDAR TEPKİSİ
-Son Almanya seyahatinde, 5 yıl 10 aya mahkum olan sözde gazeteci vardı ya boşluğunu buldu oraya kaçtı, orada da rahat durmadı. Orada da kendisine sahip çıkacak olanları, sözde siyasetçileri buldu. Haber de bize gelince, 'Eğer bizimle beraber orada bulunacaksa biz müşterek bir basın toplantısı yapamayız. O zaman siz onunla basın toplantısı yaparsınız, daha sonra da biz onun olmadığı bir basın toplantısı yaparız.' diye haber gönderdik.

-Ne kadar terörist varsa, bizden bunu stratejik ortaklarımız istediği zaman, biz kendilerine teslim ettik. Ama biz maalesef ülkemize ihanet eden, darbe teşebbüsünde bulunanları bulundukları ülkelerden istiyoruz, bize elli dereden elli türlü su getiriyorlar.

MCKINSEY POLEMİĞİ
-Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç gerek yok, biz bize yeteriz.

BİR PARÇA SARSMIŞTIR AMA YIKAMAMIŞTIR
-Son yaşanan hadiseler Türkiye'yi belki bir parça sarsmıştır ama asla yıkamamıştır. Çünkü bugünkü Türkiye ne 1994'ün ne 2001'in Türkiye'sidir. İhracatımız geçen ay itibarıyla yıllık 165 milyar doları geçti. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolardı. Daha da artacak

CHP VE HDP'YE TEPKİ
-Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin, diyebilecek kadar izanını kaybeden muhalefet anlayışının bugünkü temsilcisi CHP ve artık onun yoldaşı haline gelen HDP'dir.

BAHÇELİ'YE ÖVGÜ
-Cumhur İttifakı'nı basit bir seçim ittifakı olarak görenler de yanılıyor. Cumhur İttifakı, milli ve yerli duruş sahiplerinin ülkenin meseleleri karşısında gösterdikleri dayanışmanın adıdır."

MÜNBİÇ'TE HENDEK KAZILMASI
Münbiç'in çevresinde de kanallar açıyorlar. Kim? YPG/PYD. Karakter aynı, bunlar aynı cibilliyetin mensuplarıdır."

Sitene Ekle