BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan son dakikada uyarmış: Hacca gitme!

Hürriyet gazetesi yazarı Vahap Munyar, pazar akşamı yaşamını yitiren Ramsey'in sahihi Hüseyin Doğan'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen 'Hac' konuşmasını bugünkü köşesine taşıdı.

Abone ol

Ramsey'in sahibi Hüseyin Doğan, uzun süredir mücadele ettiği mide kanserine yenik düştü.

Geçen yıl Ağustos ayında kanserle mücadele ettiği sıralarda Hacca gitmek isteyen Hüseyin Doğan'ı Cumhurbaşkanı Erdoğan engellemiş. Hüseyin Doğan, Erdoğan'ın "Bana söz ver 'hacca' gitme" isteğini kırmayarak kutsal topraklara gitmemiş. Ertesi gün ise Hac'dan onlarca kişinin ölümüne neden olan vinç kazası haberi gelmiş.

Doğan ile Erdoğan arasında yaşananları Hürriyet yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesine taşıdı. İşte Munyar'ın kaleminden Hüseyin Doğan ile Erdoğan arasında yaşananlar...

"Geçen yıl ağustos ayının ikinci yarısı...

Ramsey'in CEO'su Hüseyin Doğan, midesinden başlayan kanserle mücadele ederken, yaklaşan Kurban Bayramı'nı düşündü, bir kez daha hacca gitme hayali kurdu. Bu hayalini tedavisi sırasında kendisini yalnız bırakmayan dostlarına açtı:

- Beni Hacca götürür müsünüz?

Doğan’ın bu isteğini ilettiği yakın dostları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, Kandilli Kulübü Başkanı Onur Soysal, Saat & Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Konutder Başkanı Ömer Faruk Çelik vardı.

Dostları itiraz edecek oldu:

- Bünyen çok zayıf düştü. Hac temposu sana iyi gelmez.

Doğan ısrar etti:

- Ne olur beni Hacca götürün.

Son yıllarda özellikle umreye birlikte gittikleri arkadaşları hazırlıklarını yaptı. 24 Eylül 2015’te başlayan Kurban Bayramı’ndan 2-3 gün önce Mekke’ye gidecek, bir kez daha Hac farizesini yerine getireceklerdi.

20 Eylül 2015 Pazar günü dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TİM Başkanı Büyükekşi’yi aradı:

- İstanbul’dayım. TİM’de buluşalım. Konuşmamız gereken bazı konular var.

Büyükekşi, o sırada eşi ve çocuklarıyla birlikte dışarıdaydı. Hızla eve döndü, hazırlanıp TİM’e geçti. Zeybekci ile ihracatın sorunları, gündeme gelebilecek bazı çözüm yolları üzerinde çalıştılar. Zeybekci, toplantının sonuna doğru Büyükekşi’ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleşen, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Yenikapı’daki “Bayrak Mitingi”ni anımsattı:

- Birlikte Bayrak Mitingine de gidelim.

Büyükekşi, hazır gitmişken mitingin sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir-iki dakika görüşmek istedi. Makam araçlarının bulunduğu tarafa yöneldi. Yanında MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da vardı. O anda Cumhurbaşkanı’nın miting alanından helikopterle ayrılacağı bilgisi ulaştı. Helikopterin kalkış noktasına doğru ilerlediler. Cumhurbaşkanı’nın yakın danışmanlarından biri Büyükekşi’yi görünce sordu:

- Hayırdır Sayın Başkan?

- Sayın Cumhurbaşkanımızla bir-iki dakika görüşmek istiyorum.

Danışman, Büyükekşi’yi kalkmak üzere olan helikoptere aldı. Büyükekşi, Hüseyin Doğan’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdikten sonra hac konusunu açtı:

- Yarın kısmetse Hüseyin Doğan’la birlikte Hacca gideceğiz.

Cumhurbaşkanı karşı çıktı:

- Hüseyin’i o haliyle nasıl hacca götürürsünüz? Dayanamaz o tempoya.

- Efendim çok ısrar etti, kıramadık.

Erdoğan, hemen Doğan’ı arattı:

- Hüseyin, bana söz ver, bu halinle hacca gitmeyeceksin.

- Efendim, çok istiyorum...

- Bu halinle olmaz. Dayanamazsın. Bana söz ver, gitmeyeceksin.

- Peki efendim...

Mehmet Büyükekşi, Vahap Küçük ve Mehmet Ziylan’ın yer aldığı grup, ertesi gün yanlarında Hüseyin Doğan olmadan Suudi Arabistan’a uçtu. Ekip Hac farizesini yerine getirirken Doğan’ın iyileşmesi için dua etti. Arafat’ta yaşananlar ve vinç kazası sevenlerine ‘Hüseyin Doğan iyi ki gitmemiş’ dedirtti.

Pazar akşamı acı haberi Ramsey Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Üçeyler verdi:

- Hüseyin Doğan’ı kaybettik...

Ve önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı cenaze namazı sonrası O’nu son yolculuğuna uğurladık...

Mekanı cennet olsun...