BIST 9.466
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,48
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan sahneleri tepki çekmişti! İşte Ali Avcı için istenen ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başına silah dayandığı ve ailesinin öldürüldüğü sahneleriyle büyük tepki çeken “Uyanış” filminin tutuklu yönetmeni Ali Avcı hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliğinden' 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayandığı ve ailesinin öldürüldüğü sahneleriyle büyük tepki çeken “Uyanış” filminin tutuklu yönetmeni Ali Avcı hakkında 'silahlı terör örgütü yöneticiliğinden' 22.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ERDOĞAN SAHNELERİYLE TEPKİ ÇEKMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü için çekilen “Uyanış” filmi kamuoyu tarafından büyük tepki görmüştü. Filmde bir sahnede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başına silah dayanan görüntülerden dolayı büyük tepki toplayan “Uyanış” filminin yönetmeni Ali Avcı, 13 Temmuz tarihinde Bağcılar’daki evinde gözaltına alınmıştı. Avcı’nın evinde saklandığı belirlenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ndeki FETÖ soruşturması kapsamında hakkında arama kararı bulunan Doç. Dr. Fetullah Karabiber de gözaltına alınmıştı.

22,5 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Hürriyet'te yer alan habere göre; Emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve tutuklanan Avcı hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Avcı hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 15 yıldan 22.5 yıla hapis cezası isteniyor. Avcı’nın önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.

REİS FİLMİNİN YAPIMCISIYDI

Ali Avcı ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminin de yapımcılığını üstlenmişti.