BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Oyunu gördük meydan okuyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi'nde kullanılan oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. Erdoğan, kongrede yaptığı konuşmada haksızlığa boyun eğmeyeceklerini söyleyerek meydan okudu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan krizle ilgili bir kez daha sert konuştu. Türk milletinin "Ya olacağız ya öleceğiz" çizgisinde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık olmayacağız" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin, 6. Olağan Büyük Kongresi dün Ankara'da yapıldı. Genel başkanlık için yapılan seçim sonuçlarını açıklayan Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin, 1457 delegeden 1381'nin oy kullandığını 1 oyun ise geçersiz olduğunu söyledi. Şahir, yapılan oylamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanılan 1380 oyun tamamını alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildiğini duyurdu. Partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylama ile belirlendi.

Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin istiklal harbi, cumhuriyetin kendisi olduğunu söyleyerek, partinin Menderes'in bedelini canıyla ödediği demokrasi mücadelesinin bugünkü sancaktarı olduğunu ifade etti. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"AK Parti bugündür. Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye’yi demokraside ve ekonomide geliştirerek milletimizin hayalini gerçekleştirendir. AK Parti gelecektir. Gençlerimize 2053 – 2071 vizyonunu emanet ederek, ülkemizin bir asrını aydınlatandır. Velhasıl AK Parti Türkiye’dir. 

İşte AK Parti'nin yeni MKYK'sındaki isimler

"OYUNU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ"

Hazreti Ali’ye atfedilen güzel bir söz var. “Haksızlığa karşı susarsanız, hakkınızla birlikte şerefinizi de kaybedersiniz” Biz sadece hakkımızı değil, aynı zamanda ülkemizin de şerefini savunuyoruz. 15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Birileri bizi ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyoruz. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki iman varsa imkan da vardır.

"YA OLACAĞIZ YA ÖLECEĞİZ"

Ya olacağız ya öleceğiz diye hedeflerimize yürüyoruz. Başaramayacak, milletimizi bölemeyecek, devletimizi yıkamayacaksınız. Kurulduğumuz günden beri gördüğümüz her haksızlık zulüm riyakarlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmayacağız. Zalimler vurdukça sinenlerden, teröristlerden boyun eğenlerden olmadık, olmayacağız. Önde yiğitler aslan gibi vuruşurken, arkada el ovuşturanlara benzemedik, benzemeyeceğiz. Ülke yanarken fırsatçılık peşinde koşanlara itibar etmedik, etmeyeceğiz. Dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

"TESLİM OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"

Zahirde bize stratejik ortak gibi gözüküp de attığı her adımla bizi stratejik hedef haline getirmeye çalışanlara teslim olmadık, olmayacağız. Kısa çöpün uzun çöpten hakkını bir gün alacağına inandık, inanmayı sürdüreceğiz."

Çad'lı öğrenciden Erdoğan'ı duygulandıran konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Uhud duası...

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın salonda duygulandığı anlar!

Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!Ak Parti kongresine katılan sürpriz isimler!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN