BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Obama'yı da geride bıraktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyayı en etkin kullanan lider sıralamasında Avrupa'da birinci, dünya sıralamasında ise 2. sırada yer aldı. Böylelikle Erdoğan, geçtiğimiz yılların ilk sıralarında yer alan Obama'yı da geçmiş oldu.

Abone ol

Burson & Marsteller'in 2015 sosyal medya raporu yayınlandı. Liderlerin performanslarının değerlendirildiği rapora göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Facebook'un en etkili ikinci lideri olduğu ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Facebook ve Twitter adreslerindeki toplam takipçi sayısı yaklaşık 16 milyonu buldu. Facebook'taki takipçi sayısı son olarak 8 milyonu aşan Erdoğan, Twitter'da da benzer takipçi sayısına sahip. Erdoğan son olarak Instagram hesabı açmış ve kısa sürede 400 bin takipçiye ulaşmıştı.

RTE İMZALI PAYLAŞIMLAR

Erdoğan, danışmanları tarafından yönetilen hesaplardan kimi zaman bizzat kendi paylaşımda bulunuyor. Bu paylaşımların son bölümünde RTE imzası bulunuyor.

2015'İN ZİRVE İSİMLERİ AÇIKLANDI

Burson & Marsteller adlı PR firması tarafından yapılan kapsamlı araştırmada, liderler bazında Facebook'un 2015 yılı içerisindeki kullanım oranları yayınlandı.  Rapora göre Facebook'u 2015 yılı içerisinde en etkili kullanan lider Hindistan Başbakanı Narendra Modi olurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ikinci sırada yer aldı.Söz konusu listede Obama'nın ise dördüncü sırada yer bulduğu görüldü.

İŞTE AVRUPA LİSTESİ

Raporun Avrupa bazındaki bölümünde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın birinci sırada yer aldığı ortaya çıktı.