BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan müjdeyi verdi: Bahardan itibaren yayla yasağını kaldırıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de vatandaşlara seslenirken ''Önümüzdeki bahardan itibaren yaylara çıkma yasağını inşallah kaldırıyoruz. Ama yaylalarınıza sahip çıkacaksınız.'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de Ak Parti İl Kongresi'nde vatandaşlara seslendi. ''Hakkari'nin su sorununu çözeceğiz. 24 saat suyunuzu alacaksınız. Terör örgütünün yakıp yıktığı Yüksekova'yı yeniden ayağa kaldırdık.'' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki bahardan itibaren yaylara çıkma yasağını inşallah kaldırıyoruz. Ama yaylalarınıza sahip çıkacaksınız.'' ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Hakkari'nin su sorununu çözeceğiz. 24 saat suyunuzu alacaksınız. Terör örgütünün yakıp yıktığı Yüksekova'yı yeniden ayağa kaldırdık. Mesele niyet meselesi. Niyetiniz hizmet etmekse kaynak da bulunur zaman da bulunur. Üç bin yeni konut yaptırıyoruz.

''SİZİN DOLARLARINIZ BİZİ ALT ETMEYE YETMEZ'': İşte bir olduk, Kudüs olduk; bir olduk, gördüğünüz gibi Birleşmiş Milletler'de 128'e 9 olduk ve o 9'un içinde bakıyorsunuz 15 bin nüfuslu bir ülke var, bakıyorsunuz 21 bin nüfuslu, 50 bin nüfuslu bir ülke var. 128 ülke bizi dolarlarınızla satın alamazsınız dedi. Siz dolarlarınızla gücünüzle bizim irademizi satın alamazsınız. Bizim irademizi alt etmeye yetmez. Terör örgütünün gücü de Hakkari'yi alt etmemeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için sürpriz Kürtçe pankart!Cumhurbaşkanı Erdoğan için sürpriz Kürtçe pankart!Cumhurbaşkanı Erdoğan için sürpriz Kürtçe pankart!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 ''YAYLALARA ÇIKMA YASAĞINI KALDIRIYORUZ''

İstihdam için özel sektörün yatırım yapması gerekiyor. Girişimci, yatırım için güvenlik ister. Bunların olmadığı yerde hangi teşvikleri verirseniz verin yatırım gelmiyor. Terör örgütü yıllarca insanlarımızın hayatını rehin almakla kalmadı yatırımları da engelledi. Önümüzdeki bahardan itibaren yaylara çıkma yasağını inşallah kaldırıyoruz. Ama yaylalarınıza sahip çıkacaksınız. Ülkemizin son 15 yılı faşist kafayla savaşma dönemi oldu. Bizde damdan düştük. Dolayısıyla bu sıkıntıları yaşayanların ne düşündüğünü en iyi biz biliriz. Hakkari'deki Diyarbakır'daki Bingöl'deki kardeşlerimizin kökenine inancına dil uzatan herkes karşısında önce bizi bulur.

''MAĞARALARINA KADAR KOVALARIZ''

Medeniyetimize yönelik bir saldırı altındayız. Türkiye yoksa Hakkari de yok. Hakkari yoksa biz de yokuz. Kandil mesafe olarak buraya çok yakın ama zihinleri buradaki kardeşlerimden çok çok uzak. Halbuki birlik olduğumuzda ne kadar güçlüysek ayrı olduğumuzda o kadar tehdit altında olduğumuzu biliyoruz. Vatanımızı bölmek isteyenler karşısında hep birlikte bizleri bulurlar ve biz F-16 oluruz, evet onları açtıkları çukurlara gömdüysek bundan sonrada mağaralarına kadar kovalarız. Benim Hakkari'deki kardeşimin huzurunu kaçıramazlar. Yetti artık. Bu milletin huzurunu kaçıranlar artık bunu yapamayacaklar. Gerçek bir devlet, millet, birey olmak kolay değil. Günümüz şartlarında büyük fedakarlık gerekiyor. Yıllarca bize unutturulmak istenen tarihimizi, kültürümüzü birer birer hatırlatmaya başladık. O zaman gördük ki uzun zamandır bize başaramazsınız dedikleri ne varsa yapabiliyoruz.

''ABD VE İSRAİL'İN OLUMSUZ KARARINI TERSİNE ÇEVİRDİK"

Kardeşlerim, işte şurada Kudüs'le ilgili yaşanan durumda ne yaptık İİT dönem başkanı olarak İstanbul'a tüm üyelerimizi davet ettik. Bir haftalık çalışmayla BM'de, ABD'nin İsrail ile birlikte olumsuz kararını 128 ülke ile tersine çevirdik. Demek ki, iman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır.