BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ilk kez Hulusi Akar'ı... Bomba fotoğrafın mesajı!

PAKİSTAN ziyaretine giderken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı da yanına aldı. Bomba mesaj ise basın toplantısındaki bir kareyle geldi.

Abone ol

TÜRKİYE Hürriyet Gazetesi'nin 'Karargah Rahatsız' manşetiyle çalkalanırken bomba mesaj bir fotoğraf karesiyle geldi. Fotoğraf kamuoyuna mesaj Hürriyet Gazetesi'ne ise kapak niteliğinde oldu.

Diplomasi lisanında bir çok mesaj içeren kare Atatürk havaalanında çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretine Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı dahil etmişti. Asıl bomba ise Erdoğan'ın basın toplantısında ilk kez Hulusi Akar'ı masada yanında oturtması oldu. Erdoğan geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan'a yaptığı ziyarette de Hulusi Akar'ı yanına almıştı. Ancak havaalanındaki basın toplantısında bugüne kadar hiç yanına oturtmamıştı.

Hulusi Akar ilk kez havaalanlarında gerçekleşen bir basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kameraların karşısına geçti. Erdoğan bir yanına Hulusi Akar'ı diğer yanına Meclis Başkan vekili Ahmet Aydın'ı oturttu. Yani bir yanında 'ORDU' diğer yanında 'MİLLET' yer alıyordu. Fotoğrafın verdiği mesajda buydu!

Askeri üniforma yerine takım elbise giyen Hulusi Akar, Erdoğan 'karargah rahatsız' manşetiyle ilgili konuşurken 'ciddi ve düşünceli' bir ifadeyle objektiflere yansıdı. Cumhurbaşkanı, TSK'nın da bu manşetten rahatsız olduğunu söylerken Hulusi Akar'ın basın toplantısındaki varlığı da bunu teyit eder nitelikteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Havalimanındaki basın toplantısında soldan sağa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ,  TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yer aldı. Fotoğraf karesinin tamamında ise Enerji Bakanı Berat Albayrak da bulunuyor. Erdoğan Pakistan ziyaretine bu isimlerle birlikte gitti.

KARARGAH RAHATSIZ MANŞETİNDEKİ BU KISMA YANIT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hulusi Akar'ı Pakistan gezisine götürüyor olması Hürriyet Gazetesi'nin karargah rahatsız haberinde yer alan 7 maddeden 3. sıradaki kısma yanıt oldu. İşte Hürriyet'in haberindeki o madde;

3-) CUMHURBAŞKANI İLE YAPILAN ZİYARETLER
Orgeneral Akar’ın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la katıldığı yurtdışı ziyaretlere ve buna ilişkin basına yansıyan görüntülere yönelik eleştiriler de bir başka rahatsızlık konusu. Genelkurmay, bu eleştirileri de ‘maksatlı’ buluyor. Orgeneral Akar son 6 ay içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la sadece iki yurtdışı gezisine katıldı: 16-17 Kasım 2016 tarihlerinde Pakistan’a, 13-15 Şubat 2017 tarihlerinde ise Bahreyn, Suudi Arabistan ve Katar’a gitti. Askeri kaynaklar, “Bu konu gerçek mecrasından uzaklaştırılıp, sadece Yenikapı mitingiyle yan yana getirilip eleştirilmekte. Genelkurmay Başkanı’nın devletin çıkarları için gerektiğinde Cumhurbaşkanı’yla resmi temaslarda bulunmaları son derece doğal ve gerekli” yorumunu yaptılar.

Hürriyet'in 25 Şubat'taki Karargah Rahatsız haberinde ne vardı