BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.427,71
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan içkili lokantaya gitti mi?

Özkök Erdoğan'ın içkili bir lokantaya yemek yemesinden memnuniyetini yazmıştı. Erdoğan Özkök'e bakın nasıl cevap verdi?

Abone ol

Ertuğrul Özkök "Keşke başbakanımız kadeh kaldırsa" diye yazdı, ardından da "duydum ki Erdoğan içkili bir lokantaya gitmiş" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Peki Erdoğan gerçekten içkili lokantaya gitmiş miydi? Erdoğan'dan Özkök'e günler sonra cevap geldi: "Beni öyle yerlere gitmiyorlar diye eleştirdiler. Halbuki ben hep Rumelikavağı’ndaki restoranlara giderim. Milletin tabağında, kadehinde ne olduğuyla ilgilenmem" dedi.

Erdoğan bu cümleleri Genelkurmay Başkanlığı devir teslim töreninde sarf etmişti. Metehan Demir de ona kulak kabartmıştı.

Demir o anları bakın nasıl anlatıyor:

ERDOĞAN ÖNCE ÖZKÖK'ÜN YAZISINI HATIRLATTI

"Önce uzun süre Başbakan Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ayakta herkesten uzak bir köşede sohbet etti. Sonra Erdoğan, Gül, Meclis Başkanı Köksal Toptan, eşi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve eşi aynı masada oturarak sohbet etti. Bize sadece iki metrede gerçekleşen sohbette, laf döndü dolaştı ve Ertuğrul Özkök’ün o çok konuşulan yazısına geldi. Başbakan, önce masadakilere bu yazıyı hatırlattı.

BEN ÖYLE YERLERE HEP GİDERİM

Başbakan, "Beni öyle yerlere restoranlara gitmiyorlar diye eleştirdiler" diyerek, şu yönde sözler sarf etti:

"Sonra da geçenlerde benim sonunda gittiğimi yazmışlar. Halbuki oradakiler de bilir, ben hep Rumelikavağı’ndaki restoranlara giderim, yıllardır giderim. Birini öğrenip, ilk olmuş diye yazmışlar. Bilmedikleri gidişlerim de oldu halbuki. Ben, su da olsa, başka şey de olsa milletin bardağında tabağında, kadehinde ne olduğu ile ilgilenmem. Benim için herkes aynı değerdedir ve tüm vatandaşlarımla da aynı ortamda bulunurum."

Sohbeti benimle beraber duyanlardan, "Daha önceki gidişlerimi bilmiyorlar, halbuki ben hep böyle yerlere giderim" bölümünü dün özellikle bir kez daha teyit ettirdim.