BIST 9.486
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan hasta olunca

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, Başbakan Erdoğan'ın sağlığıyla birlikte ortaya çıkan tabloyu açıkladı

Abone ol

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, ''Başbakanın hastalığı, ameliyat süreci, Türkiye'deki siyasi zeminin ne kadar kırılgan olduğunu, fay hatlarının ne kadar geniş olduğunu göstermiştir'' dedi.

Malkoç, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye gündemindeki siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Malkoç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığı ile ilgili şunları kaydetti:

''Başbakanın hastalığı, ameliyat süreci, Türkiye'deki siyasi zeminin ne kadar kırılgan olduğunu, fay hatlarının ne kadar geniş olduğunu göstermiştir. Küçük bir hastalıktan sonra Cumhurbaşkanı'nın, belli gerekçelerle 'Şike Yasası' olarak adlandırılan yasa değişikliğini veto etmesi ardından başbakan yardımcıları dahil ve bakanların dahil AK Parti içindeki sallantıları, kısa sürede su yüzüne çıktı. Sayın Başbakan önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanı olduğunda AK Parti'nin durumu muhtemelen Anavatan Partisi gibi olacaktır. İnşallah ondan sonraki süreçte de Türkiye'de en etkili hizmeti üstlenecek olan kadro HAS Parti'nin kadroları olacaktır. Bu bir siyasi öngörü değil, bir ülkenin, bir siyasetin geçmişi, aynı zamanda da onun geleceğinin tecrübesidir.''

Malkoç, 21. yüzyılda dünyada huzurun, adaletin, barış ve refahın tesisinde Türkiye'nin çok önemli bir görev ve misyon üstleneceğini kaydetti. Türkiye'yi kendisine rakip gören ülkelerin basit oyun ve kendi içlerindeki siyasi pazarlıklarla Türkiye'nin bu gücünü kırmaya çalıştıklarını bildiren Malkoç, şunları kaydetti:

''Bunlardan bir tanesi de pazartesi günü Fransa'da mecliste oylanacak olan Ermeniler ile ilgili kanundur. Çok şükür geçmişi parlak ve temiz olan bir milletiz. Bununla iftihar ediyor, tüm dünyaya da bunu alnımızın akıyla çıkıp söylüyoruz. Fransa'nın bu çabası boşunadır. Bugün yaşananlar, Fransa'daki birkaç yüz bin Ermeni oyunu heves edilip de attıkları yanlış adımlardır. İnşallah bu yanlıştan dönerler. Eğer bu yanlıştan dönmezlerse biz millet olarak yaptıkları yanlışın bedelini kendilerine ödetiriz. Biz millet olarak kimseye muhtaç olmadığı gibi hiç kimseye de minnet borcumuz yok.

Uluslararası ilişkileri, yine uluslararası hukuk çerçevesinde yürütmeye çalışıyoruz. Ama her kim, bize haksızlık yaparsa bunun bedelini de öder. Sayın Başbakanı ve hükümeti bu konuda daha cesur davranmaya davet ediyoruz.''