BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Gül hamlesini neden yaptı? 2019 planı ne?

"Bir süredir Abdullah Bey’i, Erdoğan’ın karşısına yüzde 49’un ortak adayı olarak çıkarma çabaları var. Erdoğan, Abdullah Gül üzerine inşa edilen planı gördü, bozmak için hamle yaptı. İşin özü 2019 Cumhurbaşkanlığı hesaplarına dayanıyor."

Abone ol

Cumhurbaşkanı Rece; Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki gerilimin perde arkasında ne var? Erdoğan, 2019 seçimlerinde Gül'ün 'hayır' cephesinin ortak adayı' olacağını gördüğü için mi Gül ile açıktan tartışmaya girdi? Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Erdoğan ile Gül arasındaki tartışma sadece bir KHK tartışması değil" iddiasında bulundu.

"Gezi olaylarından bu yana Erdoğan ile Gül arasında görüş ayrılığı yaşanıyor. Olaylar karşısındaki, 'duruş farkı' giderek açılıyor." diyen Abdülkadir Selvi, "Son olarak başkanlık sistemi konusunda ters düştüler. Erdoğan, başkanlık sistemi için mücadele ederken Gül, parlamenter sistemi savunanların yanında yer aldı. Bardağı taşıran damla ise, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında görev üstlenen sivillere getirilen yargı muafiyetindeki, 'devamı' ibaresine yönelik tweet’i oldu" dedi.

ERDOĞAN'I O TWİTTE ASIL RAHATSIZ EDEN ŞEY NE?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Gül’ün çıkışından iki açıdan rahatsız olduğunu belirten Selvi şöyle devam etti: 1- Tweet’in içeriğinden. Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasında canı pahasına görev alan vatandaşlarımızla ilgili düzenlemenin başka yerlere çekilmesinden dolayı rahatsız oluyor. 2- Gül’ün tweet’i ile Kılıçdaroğlu ve Akşener’in açıklamalarıyla birlikte bir anda Erdoğan karşıtı 'ortak cephenin' oluşması."

2019 CUMHURBAŞKANLIĞI HESAPLARI

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu 2019 Cumhurbaşkanlığı seçim provası olarak değerlendirdiği anlaşılıyor. Erdoğan’ın, özellikle de Gül’ü hedef almasının anlamı ise çok daha önemli." ifadelerini kullanan Selvi, Erdoğan- Gül tartışmasının özünün 2019 Cumhurbaşkanlığı hesapları olduğunu öne sürdü. İşte Selvi'nin yazısının o bölümü: 

GÜL ÜZERİNE İNŞA EDİLEN 2019 PLANINI BOZMAK İSTEDİ

"Bir süredir Abdullah Bey’i, Erdoğan’ın karşısına yüzde 49’un ortak adayı olarak çıkarma çabaları var. Cumhurbaşkanı’nın bundan habersiz olması düşünülebilir mi? Gül’ün etrafında son 7 aydır farklı bir hareketliliğin yaşandığı kanaatinde. Zaten Gül de, 16 Nisan’dan sonra, “Daha çok konuşma ve daha çok görünür olma” kararı almıştı. Erdoğan, Abdullah Gül üzerine inşa edilen planı gördü, bozmak için hamle yaptı. KHK tartışması aysbergin görünen yüzü. Erdoğan-Gül tartışmasının özü 2019 Cumhurbaşkanlığı hesaplarına dayanıyor."