BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Eşrefpaşalılar'ın galasında

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Eşrefpaşalılar'' filminin galasına katıldı.

Abone ol

Armada Sinemalarındaki gala gösterimine eşi Emine Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Bülent Arınç ve Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, milletvekilleri ve bazı AK Parti yöneticileri de eşlik etti.

Gösterimin ardından sahneye çıkan filmin yapımcısı Yusuf Kulaksız, ''Bizim mahallede baskı yok. Olsa olsa, küfürsüz komedi olabilir, şiddetsiz aksiyon ve düzeyli romantizm olabilir. Ha Kasımpaşa, ha Eşrefpaşa, hepsi aynı'' diye konuştu.

Kulaksız, daha sonra sponsorlara plaket vermesi için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç'ı ve filmin sponsorlarını sahneye davet etti.

Ardından sahneye film oyuncuları ve yapım ekibi çıktı. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, oyuncuları ve yapım ekibini kutladı. Erdoğan'a katılımından dolayı teşekkür plaketi verildi.

Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

''Tabii ben aslında bu filme yabancı olmadım, yabancı değilim. Ben Kasımpaşalıyım. Gerçekten kulak kesenler, racon kesenler burada kulak kesildiler. Aslında samimi bir hava fakat bu samimi havanın neyi nereye götürdüğünü görmesi bakımından, hocanın girdiği o farklı dünyanın daha sonra hangi dünyaya dönüştüğünü görmesi bakımından çok çok önemli. Sevginin hangi kapıları açabileceğini göstermesi bakımından çok önemli. Eşrefpaşalı ya da Kasımpaşalı deyip oraya siyah çizgiyi veya kırmızı çizgiyi atmanın bir anlamı yok. Aslında gerçekler orada yaşanıyor, samimi duygular aslında orada yaşanıyor.''

Filmde emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, daha sonra film ekibiyle hatıra fotoğrafı çektirdi.