BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yeni müjde: O eksiklik gideriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'deki mitinginde yaptığı açıklamada, Türkiye için önemli bir eksiklik olan bir projeninin hayata geçirileceğini duyurdu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, yurt dışında yaptırılan hızlı tren ve metro vagonların testlerini yapması için "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından öneçıkanlar şu şekilde :

İnşallah TEİ'de uçak ve helikopterlerimizin otomobillerimizin motorlarını yapacağız. Ya yalan ya iftirayla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Bu millet bir daha o darbe ve vesayet dönemlerinin hortlamasına izin vermeyecek. Ülkemize ve milletimize şaşı bakan kim varsa şimdi seçimleri bekliyorlar. Sanıyorlar ki seçimlerden sonra kendilerine gün doğacak.

Eskişehir'e müjde: Ulusal raylı sistem test merkezi kuruluyor

Şimdi sizlere bir müjde vereyim mi? Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi yeri her şeyi hazır, Rektörümüz süreci adım adım takip ediyor. Hızlı tren ve metro vagonlarımızın testlerini artık yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Bu merkezin ülkemize yıllık 1 buçuk katrilyon lira katkı sağlayacağını umuyoruz.

Türkiye'nin ilk 2 bin beygir gücündeki helikopter motoru TUSAŞ2'a teslim edildi. Bu motorlardan 236 tane üretilecek. Ayrıca milli jet motorumuzun 95 buçuk milyar dolarlık yatırımını da yapma aşamasına geldik. TAI TUSAŞ Eskişehir 220 milyon dolarlık yatırım yaptı. Biz senin gibi yalanla uğraşmıyoruz. Üretimle uğraşıyoruz.

Kılıçdaroğlu'ndan Man Adası tazminatı

Kılıçdaoğlu man adaları davasında 2 buçuk milyon lira kazandım. Yargıtay onayınca o parayı alıp Mehmetçik vakfına hibe edeceğim.


BU FOTO GALERİYE BAKIN
NATO'nun en güçlü 10 ordusu Türkiye listede kaçıncı sırada?
Foto Galeri NATO'nun en güçlü 10 ordusu Türkiye listede kaçıncı sırada? Galeriye Gözat