BIST 9.798
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.429,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan DTPyi işaret etti!

Erdoğan dün saldırıya uğrayan Ak Parti binasını ziyaret etti. Teröre veryansın etti ve DTP'ye yüklendi. Bakın Erdoğan neler söyledi?

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün bina girişinde patlama meydana gelen partisinin İstanbul İl Başkanlığında incelemelerde bulundu. Ve DTP'ye gönderme yaparak "özgürlük mücadelesi bu değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Sütlüce'deki AKP İstanbul İl Başkanlığına geldi.

TERÖRLE BİR YERE VARILMAZ

İncelemelerinin ardından bina önünde gazetecilere açıklama yapan Başbakan Erdoğan, ''Ben bu vesileyle bir gerçeği vurgulamak istiyorum, o da şudur; demokrasi mücadelesine soyunanlar, hak ve özgürlük mücadelesine soyunanlar, özellikle hukuk mücadelesi içinde olduğunu iddia edenler, terör ve şiddetle hiçbir yere varamazlar. Bunun dünyanın hiçbir ülkesinde örneği yoktur. Hiçbir yerde de neticeye vardıklarını biz göremedik. Ülkemizde de bu mücadeleyi, bu şekilde sürdürenler bir defa demokrasi mücadelesi içinde olduklarını söyleyemezler, bir hukuk devleti arayışı içinde olduklarını hiç söyleyemezler. Ve insan hak ve özgürlüklerinden hiç bahsedemezler.

GÖRÜNEN TABLO ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ DEĞİL

Zira insanların ölümü, insanların kanı üzerinden kimse bir istismara giderek, 'biz özgürlük mücadelesi veriyoruz' diyemez. Ve şu anda görünen tablo bunun farklı bir örneğidir.''

Başbakan Erdoğan, AKP'nin iktidar olmasıyla Türkiye'nin çok değişik yerlerinde terör örgütünün değişik eylem uygulamaları yaptığını ve partisinin teşkilatlarına bombalı ve molotofkokteylli saldırılar, parti teşkilatlarını işgal etme yollarına gidişler gibi bütün bu örnekleri verdiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan daha sonra saldırıda yaralanları ziyaret etti