BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.421,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan bir tek bu davadan vazgeçmedi

Başbakan Erdoğan'ın siyesetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiği bilinirken, bu davadan çekilmediği öğrenildi

Abone ol

DSP Genel Başkanı Masum Türker'in Kocaeli'de yaptığı konuşma nedeniyle AK Parti'ye 13 bin lira tazminat ödeyeceği belirtilirken, DSP'den, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözünde durmadı' tepkisi geldi.

DSP'den yapılan açıklmada Başbakan Erdoğan'ın, kendisi aleyhine kullandıkları ifadeler nedeniyle siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiğini bildirdiği ama sözünde durmadığı kaydedildi. 

HÜSEYİN ÇELİK DAVALARIN GERİ ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Erdoğan'ın, DSP Genel Başkanı Masum Türker’e açtığı davadan vazgeçmediği ve bu nedenle DSP Genel Başkanı Masum Türker'in AK Parti'ye 13 bin 206 TL tazminat ödeyeceği ifade edildi. Davalarla ilgili olarak, 16 Haziran 2011’de, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik bir açıklamada bulunduğu ve Erdoğan’ın siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiğini söylediği hatırlatıldı.

ERDOĞAN BU DAVADAN VAZGEÇMEDİ

Ancak bu açıklamalara rağmen, DSP Genel Başkanı Masum Türker’e DSP Kocaeli İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşma nedeniyle açılan 25 bin TL'lik tazminat davasından vazgeçilmediği, davanın Masum Türker’in 13 bin 206 TL tazminat ödemesi kararı ile sona erdiği ifade edildi. Masum Türker'in, bu karar nedeniyle AK Parti’ye 13 bin 206 TL ödeyeceği açıklandı.