BIST 9.055
DOLAR 32,31
EURO 35,10
ALTIN 2.292,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan: Batı'daki saldırıları görmezden geliyorlar

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amasya'da yaptığı konuşmada, terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin sona ermesi gerektiğine dikkati çekti. DEAŞ'ı kötü, PKK-PYD'yi cici gösterme çabalarının varacağı noktanın, dünyanın farklı yerlerinde yaşanacak terör eylemleri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, bu tutumdan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.

Abone ol

Erdoğan "Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız başta olmak üzere tüm dünyayı, PKK/PYD terörü konusunda da, ırkçı İslam düşmanı terör konusunda da ikaz ediyoruz.'' diyerek birlikte harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasya'da düzenlenen mitingde halka hitap etti. İşte o konuşmadan öne çıkan detaylar:

"Teröristlerin ülkemizde, bölgemizdeki eylemlerini işlerine geldiği şekilde dünyaya yansıtanlar, Batı'daki saldırıları görmezden geliyorlar." diyen Erdoğan, "Yeni Zelanda'daki katliamı gerçekleştirilen terörist, bu husumetin sonuçlarının nereye kadar varabileceğini göstermiştir. Artık dünyada hiçbir yerin, hiçbir coğrafyanın, hiçbir kültürün terörün zehrinden ve kanlı pençelerinden kendini kurtaramayacağı açıkça ortadadır." ifadesini kullandı.

Irkçılık ve İslam düşmanlığı...

"Irak'ta, Suriye'de DEAŞ neyse, PKK/PYD neyse Avrupa'da, Amerika'da yükselen ırkçılık ve İslam düşmanlığı da aynısıdır." şeklinde konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Terör örgütleri konusunda ikircikli davranma döneminin artık kapanması gerekiyor. DEAŞ'ı kötü, PKK-PYD'yi cici gösterme çabalarının sonu yarın öbür gün dünyanın hiç umulmadık yerlerinde terörün baş göstermesi, can almasıdır.

DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek öyle bitirelim

Avrupalı ve Amerikalı dostlarımız başta olmak üzere tüm dünyayı, PKK/PYD terörü konusunda da, ırkçı İslam düşmanı terör konusunda da ikaz ediyoruz. Gelin bu iş daha fazla dallanıp budaklanmadan tüm terör örgütlerine karşı ortak bir tavır geliştirelim.

DEAŞ'ı nasıl bitirdiysek, PKK/PYD'yi de ırkçı ve İslam düşmanı örgütleri de aynı şekilde bitirelim. Dünya ancak o zaman hepimiz için çok daha huzurlu, güvenli bir yer haline gelecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merzifon Organize Sanayi Bölgesini 42 hektar daha büyüterek bin kişilik yeni istihdam alanı sağlayacaklarını bildirdi.