BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,25
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan açıkladı Kamışlı petrol yüzünden mi anlaşma dışında tutuldu

Türkiye ve Rusya arasında yapılan mutabakatta Kamışlı dışarıda tutuldu. Bin civarında petrol kuyusu bulunan Kamışlı'nın petrol yüzünden mutabakatta yer almadığı iddia edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya dönüşü uçakta Kamışlı'nın neden anlaşmada yer almadığını açıkladı.

Abone ol

Türkiye - Rusya arasında imzalanan 10 maddelik mutabakat metnindeki 'Kamışlı' hariç sözü merak konusu olmuştu.

Kamışlı Suriye'nin petrol zengini kentlerinden biri. İç savaş nedeniyle bir süre üretimin durduğu kentte yaklaşık bin kadar petrol kuyusu bulunuyor. 2011 yılında bulunan yeni sahalar ile Kamışlı yeniden petrol üretmeye başladı. 

Kamışlı şu an kimin elinde?

Kamışlı, YPG ile Esad rejiminin elinde. Suriye hükümeti havaalanı, sınır kapısı ve hastaneler ile çeşitli hükumet binalarını kontrol ederken, kentin büyük bir bölümü YPG'nin elinde bulunuyor.

Kamışlı neden anlaşma dışında tutuldu?

Mutabakat metninde Kamışlı hariç denilince akıllara öncelikle petrol mevzusu geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada bu konuya da değindi. Erdoğan Kamışlı’nın Rejim ve Rus askerlerinin elinde olduğunu ve Türkiye’nin burada bunlarla karşı karşıya  gelmek istemedini söyledi.

Erdoğan’ın Kamışlı'ya ilişkin açıklaması şöyle: 

-Kamışlı’nın özelliği şu; Kamışlı şu an itibarıyla Rus askerleri ile rejim güçlerinin bulunduğu bir yer. Dolayısıyla orada bizimle karşı karşıya gelmek gibi bir şeyi arzu etmiyorlar. Biz de zaten böyle bir şeyi arzu etmedik ve başından itibaren Kamışlı tarafında böyle bir şeye girmedik.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Kayseri şehidi Zekeriya Altunok KHK'lı çıktı! 16 ay hapis yatıp askere gitmiş
Foto Galeri Kayseri şehidi Zekeriya Altunok KHK'lı çıktı! 16 ay hapis yatıp askere gitmiş Galeriye Gözat