BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  SEÇİM

Erdoğan aba altından sopa gösterdi! Gül parti kurarsa...

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, A Haber-ATV ortak yayınında Abdullah Gül'le ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni bir parti kuracağı yönündeki iddialara ilişkin ilk kez konuştu.

A Haber-ATV ortak yayınında dün gece gazeteci Mehmet Barlas'ın soruların yanıtlayan Erdoğan, Gül'ün yeni bir parti kurma yanlışına düşmeyeceğini söyledi ancak uyarmaktan da geri kalmadı:

"Hepimiz nefis taşıyoruz, bu yanlışa düşülmesi çok büyük tehlike olur."

Erdoğan, Gül'ün yeni bir parti kuracağı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle:

BEN HEP ŞU TEHLİKEDEN KORKTUM!

"Bizi tanıyanlar da yapıyor bunu tanımayanlar da yapıyor. Bilenle bu hareketin geleceğinin malesef hesaba katmıyor. Bilmeyenler de malesef bizim husumetimizi bilmeden böyle konuşuyor. Ben hep şu tehlikeden korktum:

İnsan olarak hepimiz nefis taşıyoruz. Birilerinin tahriki, teşviki ile Allah muhafaza böyle bir yanlışın içerisine düşülebilir ki bu çok büyük bir tehlike olur.

HEM PARTİ HEM ÜLKE KAYBEDER

Bundan parti de kaybeder, ülke de kaybeder. Cumhurbaşkanımızla bu konuların hepsini a'dan z'ye görüştük. Ama şu anda bizim için en önemli dönem şu ara dönem. Bu ara dönemim de süresi zaten 10 ay. 10 aylık süreden sonra zaten Cumhurbaşkanımız siyasete geri dönme gibi bir arzusunun olması halinde buna Ak Parti içerisinden kimse 'Niye dönüyorsun? Dönme' demez. Böyle birşey zaten mümkün değil. Fakat ara dönem için böyle bir tahrik içersine birilerinin girmesini yanlış bulurum."