BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  GÜNCEL

Erbil pot kırdı Çerkezler ayakta!

Mehmet Ali Erbil, canlı yayında yine pot kırdı! Erbil'in sözleri bu kez öyle böyle değil fena sözler! İşte Erbil'in o sözleri;

Abone ol

Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek programında sarfettiği sözler Çerkez'leri çok kızdırdı. Türkiye genelinde kurulu 56 Çerkez derneği adına bir açıklama yapan Kaffed, Erbil'i kınadı! 

Mehmet Ali Erbil, Çarkıfelek programında, “Bir Çerkez tavuğu vardır bir de Çerkez lavuğu” diyerek Çerkez kökenli vatandaşları kızdırdı. Çerkezlere ait bir çok internet sitesinde Erbil ve Fox TV aleyhinde kampanyalar başlatıldı.

Erbil ise tepkilere “Pamuk prenses, yamuk prenses gibi bir şey bu. Bir kelime oyunu. Bizim Çerkezler de alınmış. Şuna bak sen. Yahu biz Türkler’e de hindi diyorlar tüm dünyaya kafa mı tutalım yani” diye cevap verdi.

Kaffed Mehmet Ali Erbil'i kanadı!

Erbil'in canlı yayındaki bu sözleri üzerine Türkiye'de kurulu bulunan 56 Çerkez Derneği adına bir açıklama yapan Kafkas Dernekleri Genel Başkanı Cihan Candemir, canlı yayında sarfedilen bu sözlerin kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Erbil'i sert bir dille kınayan Candemir'in açıklamasında "Hiçbir şovmen ve sunucu, mesleğini icra ederken (!) bir topluma hakaret etme, aşağılama, rencide etme hakkına sahip değildir. Ancak binlerce kişinin önemseyerek, ailece ekran başında izlediği bir televizyon kanalı da, bir toplumu hedef alan bu tür düzeysiz esprilere meydan vermemeli, gerekli kontrolü sağlamalı, son noktada ise durumun telafisi yoluna gitmelidir " denildi.