BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09

Engelli gençler, jandarma oldu

Engelli gençler, jandarma oldu

TEKİRDAĞ'da, Engelliler Haftası dolayısıyla 1 gün için temsili askerlik yapan engelli 29 genç, yemin edip, jandarma oldu.

Engelli gençler, jandarma oldu

TEKİRDAĞ İl Jandarma Komutanlığı'nda engelli gençler için temsili yemin töreni yapıldı. Törene; Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş'ın yanı sıra temsili askerlik yapan engellilerin aileleri katıldı.

Engelli gençler, jandarma oldu

 Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende jandarma üniformaları giydirilen 29 genç, Türk bayrakları ve silahlar ile donatılan masalara el basarak, yemin etti

Engelli gençler, jandarma oldu

 Bu sırada aileler, cep telefonlarının kameralarıyla görüntü çekti. Tören sırasında duygusal anlar da yaşandı. Töreni cep telefonu kameralarıyla görüntüleyen engelli gençlerin yakınlarından bazıları, gözyaşı döktü.

Engelli gençler, jandarma oldu

İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, törende yaptığı konuşmasında, "Jandarma Genel Komutanlığı direktifleri doğrultusunda 1 günlük askerlik uygulamasına katılarak, bizleri onurlandırdınız. Sizleri birliğimizde görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Anayasamızın 70'inci maddesinde vatan hizmeti her türkün hakkı ve ödevi olarak düzenlenmiştir. Askerlik mükellefiyeti asker- millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk milleti için bir onul vesilesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey, bunun haklı gururunu ömür boyu yaşamaktadır