BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,73
ALTIN 2.486,63
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı seçimler için mobil jeneratör hazırladı

Beka meselesi olarak görülen yerel seçim bu hafta pazar günü yapılacak. Enerji Bakanlığı daha önce tartışmalara neden olan elektrik kesintilerinin yaşanmaması için alarma geçti.

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, hafta sonu yapılacak yerel seçimlere kilitlendi. Daha önce kimi yerde elektrik kesintilerinin yaşanması ile sert eleştiriler yapılmıştı.

Pazar günü yapılacak seçimlerde böylesi bir durumun yaşanamması için Bakanlık bir dizi önlem hazırlığına geçti. Buna göre kritik enerji alt yapılarını gezici jandarma ekipleri koruyacak.

Olası elektrik kesintilerine anında müdahale edilmek üzere ekip sayısı ve araç gereç artırılacak. Özellikle, seçim kurullarının bulunduğu bölgelerdeki sokak lambalarında varsa arızılar giderilecek.

Acil bakımlar ertelenecek
Seçim günü tüm dağıtım şirketleriyle canlı yayın bağlantı sistemi kurulacak. Seçim süresince elektrik dağıtım sistemine ilişkin, acil dışındaki planlı bakımlar, 1 Nisan sonrasına ertelenecek. Acil planlı bakım için TEDAŞ’tan izin alınacak.

Sokak lambaları onarılacak
Sokak lambalarının seçim sürecinde çalışır halde olabilmelerini teminen gerekli onarımlar yapılacak. Özellikle seçim kurullarının bulunduğu cadde ve sokaklarda bulunan aydınlatmaların tamama yanıyor olmasına dikkat edilecek. Seçim kurul ya da kurullarında herhangi bir arıza ihtimaline karşılık ekipler hazır bulundurulacak. 

Mobil jenatatör devreye girecek
Kritik arızlara müdahale için mobil jeneratörler ile işletme bakım personeli hazır bulundurulacak. Kritik alt yapı tesislerine yönelik olası sabotajların önlenmesini teminen ilgili tesislere ilişkin liste mülki idare yetkililerine ve Enerji Bakanlığı’na bildirilecek. 

İzinler iptal edildi
Olası sabotajlara karşı enerji iletim-dağıtım hat güzergahlarının gezici jandarma birimleri ile korunması için mülki idare yetkilileri ile irtibata geçilecek. İlgili personelin izinleri kaldırılacak; SCADA, IT ve çağrı merkezlerinde seçim günü maksimum sayıda personel bulundurulacak.  Enerji tesislerinin SCADA sistemine yapılabilecek olası siber saldırılara karşı gerekli tedbir alınacak.