BIST 9.711
DOLAR 32,57
EURO 34,83
ALTIN 2.432,46
HABER /  DÜNYA

Endonezyada yeni deprem

Endonezya'da 6.7 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiği bildirildi.

Abone ol

Endonezya'nın doğusunda Richter ölçeğine göre 6.7 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldiği bildirildi.

ABD Jeolojik Araştırma merkezi, depremin merkez üssünün Sumbawa adasındaki Raba şehrinden 44 kilometre uzaklıkta ve denizin 30 kilometre altında olduğunu belirtti. Endonezya meteoroloji ajansı, Tsunami uyarısında bulunurken, Amerikan Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, depremin merkez üssünden 100 kilometre uzaklıktaki kıyıları etkileyebilecek Tsunami olasılığının "düşük" olduğunu bildirdi.

Endonezya meteoroloji ajansı yetkilileri, depremin Bali adasının başkenti Denpasar'dan hissedilebilecek kadar güçlü olduğunu, ancak henüz ellerine can ve mal kaybı olup olmadığı konusunda bilgi ulaşmadığını kaydetti. Endonezya'nın batı sahili açıklarında sabah saatlerinde de Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirilmişti.

Yerel bir jeofizik ajansı, bu depremin merkez üssünün, Endonezya'nın Sumatra adasındaki Bengkulu kasabasına 28 kilometre uzaklıkta ve denizin 55 kilometre altında olduğunu duyurmuştu. Bölge sakinleri de depremin bölgede 30 saniye hissedildiğini belirtmişti.

Yetkililer, depremin ardından bölgede yaşayan insanların panik halinde evlerinden fırladıklarını kaydederken, depremde can ve mal kaybı olup olmadığının henüz bilinmediğini bildirmişti.