BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  GÜNCEL

En uzun çayçı basketbol istiyor

O tam 2 metre 16 santim! Türkiye'nin en uzun çaycısının tek hayali ise basketbol oynamak! İşte en uzun çaycının öyküsü;

Abone ol Bir hastanenin kantininde 10 yıldır çaycı olarak çalışan 2 metre 16 santimetre boyundaki Ömer Gürkan, büyük bir kulüpte basketbol oynamanın hayalini kuruyor.

Sivas Numune Hastanesi'nin kantininde çaycı olarak görev yapan 21 yaşındaki Ömer Gürkan, kentte 11 yıldır amatör olarak basketbol oynadığını, boyunun avantajını kullanarak iyi bir basketbolcu olmayı hedeflediğini söyledi.
Uzun yıllar kentte Yolspor'da basketbol oynadığını anlatan Gürkan, boyunun uzunluğunun büyük kulüpler tarafından fark edilmemesini istediği belirtti.

Kentteki kulüplerin yeterli olmadığı için boyunun avantajını bugüne kadar kullanamadığını ifade eden Gürkan, ''İyi bir basketbolcu olmak, özellikle de Galatasaray'da basketbol oynamak istiyorum. Gönlümde tek yatan şey bu. Alt yapısı olan bir insanım. Kısa bir hazırlık döneminin ardından büyük kulüplerde oynayacağıma inanıyorum. İdealim iyi bir çaycı olmak değil, iyi bir basketbolcu olmak. Sevdiğim işi yapmak istiyorum'' diye konuştu.

Yaptığı işten günlük 10 YTL kazandığını anlatan ve kulüplerin sesine kulak vermesini isteyen Gürkan, Türkiye'de kendisine şans verilmediği takdirde şansını yurt dışında aramak istediğini kaydetti.

Kentin en uzun insanı olduğunu, boyunun çok fazla dikkat çektiğini belirten Gürkan, ''Diğer insanlardan farklı olduğumu hissediyorum. İnsanlara tepeden bakmak çok keyifli geliyor. 21 yıldır Sivas'tayım. Beni tanıdıkları halde şaşkın şakın bakılması garibime gidiyor. Asıl ben onlara şaşırıyorum'' dedi.

Boyu nedeniyle çok fazla sorulara cevap vermek zorunda kaldığını ifade eden Gürkan, yanına fotoğraf çektirmek için özellikle gelen kişiler olduğunu söyledi.
Gürkan, kıyafet bulma konusunda zorluk çektiğini, kıyafetlerinin ağırlıklı olarak kent dışından geldiğini belirterek, kendisine uygun kıyafet bulamamaktan yakındı.