BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  GÜNCEL

İran'daki jet kazasında hayatını kaybedenlerin cenazeleri Türkiye'de

İRAN'daki jet kazasında hayatını kaybeden 11 kişiden 10'unun cenazesi Türkiye'ye getirilerek ailelerine teslim edildi. Mina Başaran ile 2 arkadaşının yarın toprağa verileceği öğrenildi. Kaptan pilot Beril Gebeş'in kimlik tespit çalışmaları ise İran'da devam ediyor.

Abone ol

İstanbul'a gelmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel jet geçtiğimiz Pazar akşamı İran’da düşmüş, kazada uçakta bulunan 11 kişi hayatını kaybetmişti.

İran’da yapılan incelemelerin ardından hayatının kaybedenlerden 10’unun cenazesi bugün önce Diyarbakır’a ardından askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Uçağın inmesiyle ölenlerin acılı yakınları uçağın inmesiyle cenaze araçların olduğu bölüme geldi. Acılı aileler cenazelerin cenaze aracını konmasını bekledi. Ardından Cenazeler Atatürk Havalimanı’nda araçlara konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.


İran'da düşen Türk uçağında hayatını kaybedenlerden 10’unun cenazesi askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Mina Başaran'ın cenazesini almaya gelen nişanlısı Murat Gezer, Atatürk Havalimanı'nda görüntülendi. Gezer'in bir hayli üzgün olduğu gözlenirken, ölenlerin diğer yakınları da havalimanına akın etti.

PİLOT GEBEŞ'İN CENAZESİ İRAN'DA KALDI
Öte yandan, kaptan pilot Beril Gebeş’in cenazesinin incelemelerinin sürdüğü, bu yüzden İran’dan gönderilmediği öğrenildi. Gebeş’in cenazesinin daha sonra Türkiye’ye getirileceği öğrenildi. 

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Hayatını kaybedenlerin yakınları Adli Tıp Kurumu önünde cenazelerini almak için beklerken duygusal anlar yaşandı. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ
Hayatını kaybeden 10 kişinin ismi, “Mina Başaran, Sinem Akay, Jasmin Baruh Siloni, Burcu Gündoğan Urfalı, Liana Hananel, Ayşe And, Asligül İzmirli, Zeynep Coşkun, Melike Kuvvet, Eda Uslu” şeklinde açıklanmıştı. 

Kurtuldular ama kahroldular! Son anda vazgeçmişlerKurtuldular ama kahroldular! Son anda vazgeçmişlerKurtuldular ama kahroldular! Son anda vazgeçmişlerKurtuldular ama kahroldular! Son anda vazgeçmişlerHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN