BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54

Emrullah İşler Kimdir?

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde, 7 Ocak 1960 tarihinde doğan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini alan İşler, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde tefsir...

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Kuşçuören köyünde, 7 Ocak 1960 tarihinde doğan AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünde lisans eğitimini alan İşler, yüksek lisansını ve doktorasını Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalında tamamladı.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümünde tefsir alanında yardımcı doçent olarak çalışan İşler, daha sonra Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalında yardımcı doçent, doçent ve profesör unvanlarıyla görev yaptı.

Kazakistan ve Suudi Arabistan'da misafir öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Emrullah İşler, Başbakan Başmüşaviri olarak çalıştı.

Gazi Eğitim Fakültesi Arap Dili Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan İşler'in çok sayıda bilimsel kitap, makale ve bildirileri bulunuyor. Çok iyi düzeyde Arapça ve İngilizce bilen İşler, evli ve 3 çocuk babası.

İşler, 25 Aralık 2013'te yapılan kabine değişikliyle, Başbakan Yardımcımlığı görevine getirildi.