BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Emniyet'te Bylock depremi! 120 polis gözaltında

Emniyet'te son dakika Bylock operasyonu... 35 ilde 166 polis hakkında gözaltı kararı verilirken 120'si yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında emniyet müdürleri de var.

Abone ol

Emniyet'te son dakika Bylock operasyonu. İstanbul bu sabah güneş doğmadan yeni bir operasyona uyandı.

İstanbul bu sabah güneş doğmadan yeni bir operasyona uyandı. Gelen son dakika haberine göre, İstanbul Emniyet müdürlüğü bünyesinde 3.sınıf, 4.sınıf emniyet müdürleri ve emniyet amirlerinin de aralarında olduğu 166 şüpheliye yönelik sabah 06.00 da operasyon başlatıldı. Hakkında gözaltı kararı verilen 166 kişiden 120'si yakalandı.

ByLock kullanan emniyetçilere yönelik İstanbul’da 26 ilçede Türkiye genelinde 35 ilde eş vakitli operasyon başlatıldı.İstanbul kaçakçılık Şubesi’nin yürüttüğü operasyonda gözaltılar devam ediyor.

120 KİŞİ GÖZALTINDA

Soruşturma kapsamsında 13 müdür, 114 rütbeli, 39 polis memuru olmak üzere toplam 166 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 166 kişiden 120'si yakalandı.

Soruşturma kapsamsında 13 müdür, 114 rütbeli, 39 polis memuru olmak üzere toplam 166 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN İSİMLERİ

Şüpheliler arasında üçüncü sınıf emniyet müdürleri Ramazan Karaoğlan, Nazım Dorak ve Hasan Taşkıran ile dördüncü sınıf emniyet müdürleri Dinçer Ay, Sultan Ahmet Demirci ve Timur Bunlu'nun olduğu belirtildi.

YUNANİSTAN'A KAÇMIŞ

Hakkında gözaltı kararı bulunan ve 17 Aralık 2013'ten sonra İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden alınarak Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan yine üçüncü sınıf emniyet müdürü Özcan Bulduk'un ise Yunanistan'a kaçtığı tespit edildi.      

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İZMİR'DE 20 GÖZALTI VAR

Bylock gözaltılarının bir diğer ayağı da İzmir oldu. İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda, rütbeli asker ve polislere "ağabey" ve "ablalık" yaptığı ileri sürülen 20 kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY üyesi oldukları iddia edilen şüphelilerin, örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullandıkları belirtildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü.

KAYSERİ

Haklarında gözaltı kararı verilen emniyet mensuplarından B.İ, Kayseri'de yakalandı.  Açığa alındıktan sonra haklarında yakalama kararı çıkarılan 2 polis ise adreslerinde bulunamadı.