BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30

Emniyet Müdürü'nün mirasına bakın!

"17 Aralık operasyonunda ve 18 Aralık ‘da il Emniyet Müdür Vekili olarak görevi devraldığım gün ve sonrasındaki devlet hizmetim benim çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır.”

Bugün öğle saatlerinde İstanbul’da önemli bir duruşma vardı.

15  Temmuz Fetö operasyonları sonrası tutuklanan İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Eski Müdürü Hüseyin Çapkın İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktılar.

Şu tesadüfe bakın ki; 

Mutlu ve Çapkın’ın “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs”ve “TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktıkları o saatlerde, 17 Aralık operasyonunun patlak verdiği gece İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olan Selami Yıldız’da Adana’ya  gitmeden önce veda yemeği için basın mensuplarıyla beraberdi.

Doğrudan hükümeti  ve dönemin Başbakanını itibarsızlaştırıp,  iktidarı al aşağı etmeyi hedef alan o tarihi  kritik gün için şu cümleyi kurdu:

“Benim meslek hayatımda elbette gurur verici dönemlerim olmuştur, ama 17 Aralık operasyonunda ve 18 Aralık ‘da il Emniyet Müdür Vekili olarak görevi devraldığım gün ve sonrasındaki hizmetim çocuklarıma bırakacağım en büyük mirastır.”

Bu sözler karşısında duygulandığımı ifade etmeliyim.

Öyle içten ve samimi söylüyordu ki, gözlerinin içi parlıyordu:

Çünkü, 17 ve 25 Aralık’da Fethullahcı terör örgütü hükümeti, 15 Temmuz’da da devleti  ortadan kaldırma eylemine girişmiş, biz  bu rejim değişikliğine nasıl İstanbul’da bir avuç arkadaşımla karşı durduysak, Bursa’da da  o hain darbe gecesi sözüm ona kendisini sıkıyönetim komutanı olarak tanıtan albayı yakalayıp, cebinden tüm 81 ildeki sözüm ona  görevlendirilmiş sıkıyönetim komutanlarının isim listesini Ankara’ya göndererek darbenin seyrini değiştirdik. Teşkilatımızla  dimdik mücadele ettik. Milli iradenin üstünde güç tanımadık”

                          ******                     ******                    ******

Aynen söylediği gibi.

Selami Yıldız, 17 Aralık operasyonunda hükümetin, devletin ve milletin yanında nasıl dimdik durduysa, 15 Temmuz gecesi de Bursa İl Emniyet Müdürü olarak milletinin ve devletinin yanında dimdik durdu.

 Adana İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanması dolayısıyla basın mensuplarına Bursa Kültürpark içi Polis Evi’nde verdiği öğle yemeğinde veda eden Selami Yıldız o geceyi de anlatırken” Buradan 700 km. uzakta ailemle tatil yapıyordum, öğrenir öğrenmez 13 yaşındaki oğluma beylik tabancamı vererek bak oğlum bu bir devlet görevi, dönmeyebilirim, çok uzun süre sonra da dönebilirim, annen ve kız kardeşin sana emanet” diyerek  ayrıldım ve ilk anlardan itibaren hem teşkilatımdaki arkadaşlarımla, hem valimle, savcımla ve bölge milletvekillerimle irtibat halinde ”Milli iradenin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz, hemen halkı sokaklara çıkaralım” dedim. Bunu söylediğim saatler 10.30-11.00 ‘dı. Henüz Cumhurbaşkanımız o tarihi çağrısını yapmamıştı.”dedikten sonra devamını da şöyle getirdi:

 “O dönem Garnizon Komutanımız olan ve “devletimin yanındayım” diyen Seyfullah Saldık’ın makam odasına gidip kendisini sözde sıkıyönetim komutanı olarak tanıtan albayı yakaladık, cebinden çıkan sıkıyönetim listesini önce valimize, ardından cumhuriyet başsavcımıza, ve o dönem İç işleri müsteşarı olan Emniyet Genel Müdürümüz Selami Altınok’a gönderdik.Derhal Adalet Bakanlığımıza bu listeyi gönderin ki tutuklanmalarını sağlayalım, karşı tarafın tutuklamalarının önüne geçelim.dedik.Nitekim öyle de oldu”.

                                      ******                      ******                         *****

Selami Yıldız 2.5 yıl  Bursa’da Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. Görev süresince Bursa huzur ve  güvenli yaşamın kenti oldu. Hatta daha önce de bu köşede yazmıştım, merkezi Newyork’ta bulunan uluslar arası derecelendirme kuruluşu tarafından Bursa  2017’de suç endeksi,huzur ve güven açısından dünyanın en yaşanılır kentler sıralamasında 5 bin 732  şehir içinde 21. sırada yer aldı. Türkiye’den ise listeye 6 il girerken, Bursa 1. sırada çıktı.

Emniyet Müdür Yardımcıları Tugay Dikmen ve  Süleyman Gün’ün de katıldığı yemekte değerlendirmelerde bulunan Selami Yıldız, 2.5 yıllık sürede terörle ve uyuşturucu ile yaptığı mücadeleyi de anlattı.

FETÖ operasyonları kapsamında 3400 işlem yapılırken,1700 tutuklu bulunuyor.  45’in üzerinde DAEŞ mensubu tutukladık . PKK operasyonları kapsamında da 250 tutuklamada bulunduk.Operasyonlarımız devam ediyor ve benden sonra gelecek yeni arkadaşımızın başkanlığında da devam edecek. Biz bu operasyonlarla hem Bursa’da hem de Türkiye’de olası büyük faciaların önüne geçmiş olduk”.

Yeni görev yeri Adana’ya iki gün içinde gidip görevi teslim alacağını da söyleyen ve heyecanlı olduğu her halinden belli olan Selami Yıldız son olarak” Nasıl ki Bursa kadim bir kentimiz, maneviyatı yüksek bir ilimiz. Adana’mız da stratejik öneme sahip bir yerimiz. Bizim için devlet hizmetinin yeri ve zamanı sorgulanmaz. Nerede görev verirlerse gider çalışırız.”diye konuştu.

Devlet terbiyesi almış, devlet hizmetini özümsemiş bir idareciye de yakışan budur!