BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

Emaardan 5 milyar dolar

Dubaili Emaar, Türkiye’de 5 milyar dolarlık yatırım hedefliyor. Emaar, Türkiye’de iki Armani Oteli yapacak.

Abone ol

Zincirlikuyu’daki Karayolları arazisi ihalesinde Zorlu Grubu’yla çekişen Emaar, Türkiye’deki yatırımlarına devam edecek.

Geçen yıl Haziran ayında Atasay Kuyumculuk CEO’su Cihan Kamer’le ortaklık kuran Dubaili Emaar, Türkiye’de 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyor.

Hedefler arasında projelerin yurtdışına satılmasıyla Türkiye’ye 4 milyar dolarlık döviz girdisi sağlamak da var.

Yüzde 60’ı Dubai Şeyhi Maktum’un da hissedar olduğu Emaar Properties’e yüzde 40’ı da Cihan Kamer’e ait olan Emaar Türkiye’nin ilk yatırımı meyvesini vermek üzere.

Büyükçekmece’de 1.4 milyon metrekarelik arazi üzerinde 555 villadan oluşan 700 milyon dolar büyüklüğündeki Toskana Vadisi projesi 18 Mayıs’ta satışa çıkıyor.

ARMANİ OTELLERİNİ TÜRKİYE’YE GETİRECEK
Projedeki villa sayısı yeni arazi alımıyla 750’ye yükseltilecek. Emaar Türkiye, Toskana’nın bitmesini beklemeden yeni projelere başlayacak. Öncelik Armani otellerinin Türkiye’ye getirilmesine verilecek.

‘ARAZİYE ARMANİ OTEL VE REZİDANS YAPACAKTIK’
Zincirlikuyu arazisini Zorlu Grubu’na kaptıran Emaar Türkiye, biri İstanbul’da Boğaz’a nazır, biri de Antalya ya da Bodrum olmak üzere iki Armani Oteli yapacak. Armani Rezidans’ın adresi ise İstanbul olacak. Cihan Kamer, “Zincirlikuyu’yu alsaydık oraya Armani Otel ve rezidans yaparak önemli markaları Türkiye’ye getirecektik. Ama Zorlu da orası için en iyi olanı yapacaktır” dedi.

Levent-Maslak aksı üzerinde alışveriş merkezi projesine sıcak bakmayan Emaar Türkiye, uygun bir arazi bularak Lafayette alışveriş merkezini Türkiye’ye getirmeyi planlıyor.

SAĞLIK VE EĞİTİME DE YATIRIM YAPACAK
Ağırlığı gayrimenkul ve turizm projelerine veren Emaar Türkiye, daha sonra sağlık ve eğitim sektörlerinde yatırım yapacak. Seçimleri bir risk olarak görmeyen Emaar yöneticileri Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptıklarının altını çiziyor.


(Kaynak: CNBC-E)