BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Elif Şafak’ın “AŞK”ı yine birinci

Aşk birinciliği kimselere bırakmıyacak gibi gözüküyor. Geçtiğimiz ay Türkiye hangi kitapları okudu? İşte en çok satan kitaplar listesi.

Abone ol


Konusu: Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar… ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller.



Konusu: Koloni Grangé'nin uzun zamandır beklenen romanı... Soluğunuzu kesen tempo, heyecan ve gerilim hiç bitmeyecek!




Konusu: Çizgi Roman Dünya Klasikleri Serisi, dünyaca ünlü klasikleri okuyanlara da henüz okumamış olan genç, yetişkin herkese hitap ediyor. Çarpıcı çizimler dünya edebiyatının klasiklerine can veriyor.




Konusu: Türk okurunun daha çok tarihsel romanlarıyla tanıdığı Maalouf, bu kez 'medeniyetler çatışması' adı altında kuramsallaşıp yasallaşan ve dünyadaki bütün kültürler ve halklar için felakete yol açacak politikaları eleştiriyor.




Konusu: 1950'lerin küçük bir sahil kasabasında yetişen Clare O'Brien ve David Power, kalplerindeki arzuyu Yankı Mağarası'na haykırırlar. İkisinin de tek bir dileği vardır: Kasvetli ve dedikoducu Castlebay kasabasından bir an önce kurtulmak.




Konusu: John Lloyd ve John Mitchinson, 'Cahillikler' serisinin ikinci kitabında Hayvanlar Âlemi'ni ele alıyor. Hayvanların eşsiz, sonsuz çeşitlilikteki ve baş döndürücü dünyasını ve hayvanların hiç bilmediğimiz, çoğunlukla hayal bile edemeyeceğimiz özelliklerini gözler önüne seriyor.



Konusu: Başarılı insanlar hakkında anlatılan bir hikâye vardır; onların zeki ve hırslı oldukları söylenir. Outliers'te Malcolm Gladwell başarının gerçek hikâyesinin bundan çok farklı olduğunu ve bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak için, bunların çevrelerine daha dikkatli bakmamız gerektiğini iddia ediyor.


Konusu: Yazar Nermin Bezmen'in yakın zamanda kaybettiği sevgili kocası Pamir Bezmen'le tanışmalarını ve aşklarını anlatıyor… Sevilenin ardından açılan yarayı ustası olduğu kalemiyle sarıyor.



Konusu: Maraz, hiç beklemediği bir anda kendi karanlığında kalan genç bir kadının, Aslı'nın hikâyesi. Aniden tuzla buz olan bir evlilik ve sonrasında büyük bir hızla tersine dönmeye başlayan dünya…


Konusu: İnalcık Osmanlı Klasik Dönemi'ni sadece siyasi tarih olarak ele almıyor. Siyasi tarihin toplumsal–ekonomik alt-yapısını, yani nüfus hareketleri, göçler, kitlelerin temel ihtiyaçları, tarım ve ticaretin bu ihtiyaçları karşılama şekilleri ve şehirleşme konularında da analizler yapıyor.