BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  GÜNCEL

Elektronik beyanname süresi uzadı

Maliye Bakanlığı, elektronik beyanname uygulamasıyla ilgili 405 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde değişiklik yaptı.

Abone ol

Elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisiyle ilgili işlemlere ilişkin düzenleme, 1 Ağustos 2011'e ertelendi.

Bakanlığa iletilen taleplerin değerlendirildiği kaydedilen yeni tebliğde, ''tebliğ ve eklerinde yer alan beyanname tabiri vergi beyannameleri, bildirim ve eklerini ifade etmektedir'' bendi dışında kalan düzenlemelerin yürürlük tarihinin 1 Ağustos 2011'e ertelendiği bildirildi.

Buna göre, Bakanlıktan yetki almış olup bağımsız çalışan serbest muhasebeci, serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirleri (meslek mensupları) ile mükellefler arasında 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren düzenlenecek Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracaılık Sözleşmesine ait bilgilerin, meslek mensupları tarafından sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde elektronik ortamda https://intvd.gib.gov.tr/ adresinde yer alan internet vergi dairesine girişinin yapılması gerekecek.

1 Ağustos 2011 tarihinden önce meslek mensupları ile mükellefler arasında düzenlenmiş ve hükmü devam eden Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesine ait bilgilerin de meslek mensupları tarafından 1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde internet vergi dairesine girişi yapılacak.

1 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmelerinin/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmelerinin süresinin sona ermesi, iptal ya da feshedilmesi durumunda buna ilişkin bilgi girişinin, sürenin sona erme tarihinden ya da iptal/fesih tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde internet vergi dairesine girişi gerçekleştirilecek.

Öte yandan, Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesine/Elektronik Beyanname Aracılık Sözleşmesine ait bilgi girişine ilişkin hazırlanan ve internet vergi dairesinde Bilgi Girişi/E-Beyanname Yetki Bilgileri bölümünde yer alan programlar açık tutulacak ve isteyen meslek mensupları tarafından kullanılabilecek.