BIST 9.536
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.487,78
HABER /  DÜNYA

El Kaide Cebelitarık'ı hedef aldı

İspanya’da geçen hafta yakalanan biri Türk 3 El Kaide üyesinin Cebelitarık’taki bir alışveriş merkezini planör paraşütlerle vurmayı planladığı iddia edildi

Abone ol

Geçtiğimiz hafta İspanyol polisinin düzenlediği operasyonla ortaya çıkarılan El Kaide hücresinin, Londra Olimpiyatları sırasında Cebelitarık’taki kalabalık bir alışveriş merkezine havadan bombalı saldırı yapmayı planladığı öne sürüldü.

PARAŞÜTLE VURACAKLARDI

İspanyol basınında çıkan haberlere göre, liderliğini yıllardır Cebelitarık’ta inşaat projelerinde çalışan Türk mühendis Cengiz Yalçın’ın yaptığı hücre, planörlü paraşütler ya da uzaktan kumandalı model uçaklarla alışveriş merkezine bomba atmayı planlıyordu.

Planör paraşüt kullanmayı bilen Yalçın’ın, grubun 2 Çeçen üyesinin de uçuş eğitimi almaları için ödeme yaptığı belirlendi. Yalçın’ın evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir video kaydında, zanlının bir model uçağın altına bağladığı paketi açık alanda belirlediği bir hedefe bırakırken çekilme görüntülerinin olduğu belirtildi.

YENİ ASKERİ LİDER

Grubun üyelerinden Çeçen asıllı Elgar Muhammedov’un ise Rus Özel Kuvvetleri’nin eski bir üyesi olduğu ve El Kaide’nin Avrupa’daki “askeri lideri” olması için seçildiği kaydedildi.