BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter Kimdir?

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ üyesi olma suçlaması ile 16 yıl hapis cezası ile yargılandı. Peki Ekrem Yeter kimdir asıl işi nedir, eşi ve çocukları hakkında merak edilenler şöyle:

Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter, FETÖ üyesi olmakla itham edilen damatlardan biri. Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı gibi Ekrem Yeter de gözaltına alındı. Ancak Ekrem Yeter kısa sürede bırakıldı ve tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 16 yıl hapis istemiyle yargılanan Ekrem Yeter için 2019 yılında yargı beraat kararı verdi. Bu karar kamuoyunda hayli tartışıldı ve tepki aldı. 

KHK ile görevine son verildi

Bülent Arınç’ın kızı Ayşenur Arınç ile evli olan Ekrem Yeter, KHK ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim üyesi görevinden atıldı.

Ekrem Yeter Bülent Arınç'ın kızı Ayşenur Arınç Yeter ile evli. Ekrem Yeter ile eşi Ayşenur Yeter'in iki çocukları bulunuyor.

EKREM YETER KAÇ YAŞINDA ASIL İŞİ NE : 21. 04. 1973 doğumlu olan Ekrem Yeter, Selçuk Üniversitesi Tıp mezunu. Kardiyoloji alanında uzman olan Ekrem Yeter, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Mardin Devlet Hastanesi, Memorial Hermann Hospital, University of Texas, Ağrı Asker Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yaptı. Türk Kardiyoloji Derneği üyeliği ve başkanlığında bulundu.