BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

Ekrem Keleş kimdir, nereli soruları Türkiye'nin gündeminde. Yeni Diyanet İşleri Başkanı Ekrem Keleş kimdir sorusunun yanıtı internethaber.com'da. Konya Seydişehir'li olan Ekrem Keleş'in kitapları ve çalışmaları da haberimizde.

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

Diyanet İşleri Başkanlığı koltuğuna oturan Ekrem Keleş'in hayatı herkes tarafından merak ediliyor. Mehmet Görmez'in emekliliğe ayrılması sonrası Diyanet İşleri'nin yeni başkanı Ekrem Keleş oldu. Ancak Keleş görevi asaleten değil vekaleten yürütecek. Yani bir süre sonra Ekrem Keleş'in yerine başka bir ismin ataması yapılabilir veya Ekrem Keleş asaleten de göreve ataması yapılabilir. Peki Ekrem Keleş kimdir, nerelidir? Ekrem Keleş'in hayatı, çalışmaları ve kitapları nelerdir? İşte Türkiye'de din işlerinden sorumlu olacak Ekrem Keleş'in hayat hikayesine ve çalışmalarına dair detaylar... Ekrem Keleş 1958’de Konya Seydişehir’de dünyaya gelmiştir. Keleş 1977 yılında Konya İmam-Hatip Lisesini, 1981 yılında da Konya Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

1985 yılında Haseki Eğitim Merkezi 4. Dönem Müftüler ve Vaizler İhtisas Kursunu tamamladıktan sonra 1988 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek lisans yaptı. Doktorasını ise Ankara Üniversitesi’nde “İslam Hukukunun Kaynağı Olarak İcma” üzerine tamamladı. İki Dil bilen Ekrem Keleş Mekke-i Mükerreme'de Din Hizmetleri Ataşeliği görevinde de bulunmuştur. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliğine seçilerek Kurul Başkan Vekilliği de yapmıştır. Namaz vakitlerinin oluşmadığı yerlerde vakitlerin belirlenmesi üzerine uzun çalışmalar yapan Ekrem Keleş 30.12.2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

Ekrem Keleş'in kitapları ise şöyle: Haccı Anlamak, (Prof. Dr. Bünyamin Erul ile birlikte) Diyanet İşleri Başkanlığı yayını. Kutsal İklimde Dua (Prof. Dr. Bünyamin Erul ile birlikte). Umre Rehberi (Haccı Anlamak kitabından Umre için uyarlama). Umre Duaları (Kutsal İklimde Dua kitabının umreye uyarlanmış şekli). En Güzel Örneğin Aile Hayatı, ‘En Güzel Örnek Hz. Peygamber' kitabı içinde, Türkiye Diyanet Vakfı Yayını, (Dr. Sadık Eraslan ile birlikte). En Güzel Örneğin Çocuk Sevgisi/ ‘En Güzel Örnek Hz. Peygamber' kitabı içinde, (Dr. Sadık Eraslan ile birlikte) Türkiye Diyanet Vakfı Yayını. Ailenin Din Kılavuzu, Seha Neşriyat, (Dr. Muzaffer Şahin ile birlikte).

Ekrem Keleş kimdir aslen nereli kitapları ve hayatı

Ekrem Keleş'in makale ve tebliğleri ise şöyle: ‘Dini Nikah' Adı Altında Yapılan Gayr-ı Resmi Nikah Akdinin Tahkim Yoluyla Sona Erdirilmesi (Toplumumuzda Yaşanan Güncel Bir Sorunun İslam Hukuku Çerçevesinde Tahkim Yoluyla Çözümü Üzerine Bir Deneme) Marife Dergisi, 2004. Rü'yet-i Hilal Meselesi, Marife Dergisi, 2002. Kurbanın Hükmü Konusunda Mukayeseli bir İnceleme, Diyanet İlmi Dergi. Hacda Kadınların Durumu, Hac Sempozyumuna sunulan tebliğ, İst 2006, (Hac Sempozyumu Tebliğ ve Müzakereleri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayını, 2007 (Tebliğ).