BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,82
ALTIN 2.440,38
HABER /  GÜNCEL

Ekranda Cuma namazı gerilimi

Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğun programda Ayşenur Arslan ile Ahmet Hakan tartışması yaşandı.

Abone ol

CNN Türk ekranlarında Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayan Ahmet Hakan ve Ayşenur Arslan canlı yayında tartışma yaşadı. Hakan'ın Kılıçdaroğlu'na yönelttiği soruyu beğenmeyen Arslan itiraz edince ilginç bir polemik yaşandı.

CHP'nin seçim bildirgesini Cuma namazı vaktinde açıklamış olmasını hatırlayan Ahmet Hakan bunun sebeplerini ve doğru bir tercih olup olmadığını sordu. Ayşenur Arslan ise bunun doğru bir soru olmadığını söyleyince iki gazeteci Kılıdaroğlu'nu bırakıp birbirileriyle tartışmaya başladılar.

KENDİMİ FRANSIZ HİSSETTİM

'Kendimi fena halde Fransız hissettim' diyerek söze başlayan Arslan, bu sorunun temelinde bir dayatma olduğunu savundu.

Ahmet Hakan ise ülkenin genel geçer bazı hassasiyetleri olduğunu ve bunun siyaset kurumu tarafından gözetilmesi gerektiğini söyledi.

BU ÜLKEDE İNSSANLAR CUMA NAMAZI KILARLAR

Hakan Arslan'a itirazını şu sözlerle sürdürdü:

"Bu ülkede insanlar cuma günü namazı kılarlar, böyle bir gelenek varb. Yüzyıllardır böyledir. Parti bildirgesini açıklarken bu anlayışa, kültüre uygun günü tercih etmeniz daha doğru değil miydi? diye soruyoruz."

TARTIŞMALAR DİNİ DEĞERLERE DAYANDIRILMASIN

Hakan'ın tepkisine Arslan'ın da karşı cevabı gecikmedi:

"Ben de diyorum ki kendi durduğum yerden bütün politik tartışmanın gelip gidip dini değerler "Türk halkının soyut değerleri" gibi soyut ama ne olduğunu çok iyi bildiğimiz bir zemine oturtulması eleştirilerin oradan yapılması."