BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  GÜNCEL

Efkan Ala'dan MHP'ye teşekkür!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün Meclis'ten geçen Irak ve Suriye tezkeresini değerlendirerek; "Sınırda bizim bir politikamız var. Biz Osmanlı sonrası bir devletiz. Büyük devlet gibi düşünmek zorundayız, büyük devletiz" dedi.

Abone ol

Özel uçakla Ankara'dan bugün saat 17.30'da Erzurum'a gelen ve Vali Ahmet Altıparmak tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Efkan Ala, havalimanında basın toplantısı düzenledi.

Önce Kurban Bayramı'nı kutlayan Efkan Ala, yapılan istatistiklere göre, trafik kazalarının yüzde 95'inin sürücü ve insan hatasından kaynakladığına işaret etti. Kurban Bayramı öncesinde kazaları azaltmak için 22 madde altında tedbir aldıklarını belirten Efkan Ala, ülke genelindeki 'kör noktalar'da gerekli önlem aldıklarını söyledi. Bakan Ala, karadan yapılanların yanı sıra helikopterlerle havadan da denetim yapıldığını vurgulayan Efkan Ala, ayrıca elektronik uyarıların da devreye girdiğini bildirdi. Trafiğin yoğun olduğu yollarda her 10 kilometrede bir ve mola yerlerinde denetim yapılacağını kaydeden Ala, özellikle sürücünün çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.
 
'HÜZÜN DEĞİL, SEVİNÇ BAYRAMI OLSUN'
 
Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde bu sabah meydana gelen kazanın da sürücü hatasından kaynaklanan bir kaza olduğunu ve 8 kişinin öldüğünü söyleyen Efkan Ala, şöyle devam etti:
 
"Bu kabul edilebilir bir durum değil. Sürücü hatasından kaynaklanan bir kaza. Bütün kardeşlerim ve sürücüler lütfen çok dikkatli ve yavaş gidin. İki saat sonra gidin. Sizi bekleyenleri üzmeyin. Sağ salim gelmenizi bekliyorlar. Birkaç saat geç kalmışsınız, hiç önemi yok. Gidin varın, biraz geç ayrılın. Hiç olmazsa şu bayramda görelim ki aldığımız tedbirler sonuç versin. Özellikle rica ediyorum. Dikkatli araç kullansınlar. Uykuları geldiği zaman çeksinler bir kenara. Uzun yola tek kişi çıkmasınlar. Bir gece dinlenerek yollarına devam etsinler. Ümit ediyorum ki bundan sonra alacağımız tedbirlerle sevinç bayramları haline getiririz. Hüzün bayramları halinde devam etmesin."
 
 
TEZKEREDEN DOLAYI MHP'YE TEŞEKKÜR ETTİ
 
Tezkere ile ilgili bir soru üzerine de İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasette tutarlı olmanın öneminin altınızı çizdi. Milletin didişmek istemediğini ifade eden Efkan Ala, "Birimizin doğru dediğine diğerinin yanlış demesi politika değildir. Milletimizin doğru dediğine doğru demek politikadır. Muhalefet defalarca test etti ve her sandıktan seçim sonuçlarına baktığımızda yenilgiyle çıktı. Ana nedeni budur. Tezkereyi yeniledik. MHP'ye teşekkür ediyorum, tezkereye 'Evet' oyu verdiler. HDP, tezkereye 'Hayır' oyu verdi. Oysa kendi özgürlükleri konusu vardı" dedi. Bakan Ala şöyle devam etti:
 
"Sınırda bizim bir politikamız var. Biz Osmanlı sonrası bir devletiz. Büyük devlet gibi düşünmek zorundayız, büyük devletiz. Küçük topluluklar gibi davranamayız. Balkanlarda bir sorun olduğu zaman insanların beklentileri, yüzleri buraya döner. Aynı şekilde Orta Asya, Orta Doğu, Kafkasya'da da sorun olunca buraya dönerler. Irak ve Suriye'de devam eden iç savaş bizi yaralamaktadır. Bunun bu noktaya gelmemesi için uluslararası platformlarda sürekli sorunları dile getirdik. Bu karmaşanın böyle sonuçlar doğuracağını söyledik. Gerekli inisiyatif alınmadı zamanında ve bu sorunla karşılaştık. Üzerimize düşen neyse onu yapıyoruz.
 
Sınır ötesi çatışmaların durdurulması için Birleşmiş Milletler, uluslararası platformlar ve ülkelerle görüştük. Elimizden geleni yapıyoruz. Bize gelen 1.5 milyonu aşkın Suriye ve Irak'tan gelen kardeşlerimize biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Dünyada da insanlığın vicdanına da çağrıda bulunuyoruz.
 
Bunlara 'Dur' demek gerekir. Demeyen ülkeleri tarih bu ayıplarıyla yazacaktır. Hem Ürdün hem Lübnan'da Suriye'den göç eden misafirler var. 1-2 ülkeden küçük yardımlar hariç hiçbir şey gelmiyor. Bu da insanlığın ayıbıdır. Bizim içinde insanlığın vicdanıdır."
 
Kent merkezine geçen Efkan Ala, eşi Gülseren Ala ile birlikte Nenehatun Çocuk Yuvası'na gitti. Yuva önünde çocuklar tarafından çikolata ve kolonya ile karşılanan Bakan Ala, çikolata yemediğini belirtti.