BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  DÜNYA

Efe Boz’un annesi konuştu

İstanbul Maltepe’de okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un ceza davasında bilirkişi, 6 s...

Abone ol

İstanbul Maltepe’de okul tuvaletinde lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un ceza davasında bilirkişi, 6 sanığı kusurlu buldu. Raporu değerlendiren Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, “Bu rapor, Efe dışında hayatını kaybeden 44 çocuğun da davasına örnek olması umuduyla çok olumlu” dedi.
Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu tuvaletinde 3 yıl önce lavabonun üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe Boz’un ceza davasında bilirkişi 6 sanığı kusurlu buldu. Kasım ayında görülecek 12. celse öncesi mahkemeye ulaşan bilirkişi raporunda 8 sanıktan okul müdürü, Efe’nin öğretmeni, okulu güçlendirme çalışması yapan şirket ve taşeronun 3 yetkilisi asli, ana sınıfı ablası tali kusurlu bulundu. Bilirkişi raporunun açıklanmasının ardından Efe Boz’un annesi Nurdan Boz, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.
Anne Boz, “En başından beri tamamen ihmal ve tedbirsizlik sonucu oğlumun öldüğünü hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Oğlum ve oğlum gibi okul çatısında hayatını kaybeden bütün çocuklar aynen bu raporda da söylendiği gibi ihmal, tedbirsizlik sonucu hayatlarını kaybediyorlar. Ölümler olduktan sonra soruşturma geçiriyorlar ama devlet memuru oldukları için maalesef bir devletin koruma kalkanı içerisine giriyorlar” dedi.

"EMSAL OLACAK"
Açıklanan bilirkişi raporunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Boz, “Bundan sonra adliye süreçteki karar çok önemli. Diğer davalara emsal olacak bir karar. Çünkü hiçbir çocuk kalp ve benzeri rahatsızlıkları yoksa okulda neden hayatını kaybetsin? Çocuklar okullarda en güvenli olmaları gereken yerlerdeler. Biz o güven içerisinde okullara bırakıyorsak, akşam yine güven içerisine geri almamız lazım. Bu rapor diğer davalara, Efe dışında hayatını kaybeden 44 çocuğun da davasına örnek olması umuduyla çok olumlu” diye konuştu.

“UMUYORUM BURADA ÖRNEK BİR CEZA ÇIKAR”
Efe Boz davasında karar sürecine yaklaşıldığını da belirten anne Nurdan Boz, şunları söyledi:
“Davada karar sürecine yaklaşıldı. Bugüne kadar Efe gibi okul çatısı altında hayatını kaybetmiş bir sürü çocuk var ama hiçbir davada hiçbiri ceza almadı. Umuyorum burada örnek bir ceza çıkar. O cezaya göre de diğerlerine emsal kararlar oluşturulur. Çok basit alınabilecek tedbirler alınmadığı için çocuklar ölüyor. Belki bu mahkeme sonucunda da bir şeylerin düzelmesi için birileri biraz çaba gösterir diye ümit ediyorum.”
(İHA)