BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Dünyanın görülmesi bile yasak olan 5 yerini sizler için derledik. İşte ancak uzaktan görülebilen yasaklı 5 yer ve özellikleri...

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Pasifik’te küçük bir adadan İngiltere’de James Bond tarzı casusluk üssüne… Bu beş bölge, dünyanın en gizli yasak bölgeleri arasında sayılıyor. Hayatta insana en cazip gelen şey yasaklardır genellikle. Gezginler de ziyaret etmelerine izin verilmeyen bölgelere gitmeyi arzular hep. Bu türden merak çeken bölgeleri sizler için derledik.

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Svalbard Tohum Deposu - Norveç Düşünün ki büyük bir doğal felaket sonucu dünya tümüyle değişime uğradı. Nüfus azaldı, altyapı çöktü, gıda kaynakları dağıldı. Hayatta kalan az sayıda insan her şeyi yeniden kurmak zorunda. Hollywood’a özgü böylesi bir felaket senaryosu durumunda kahramanımız nereye baş vurmalı? Tabii ki Svalbard Tohum Deposu’na.

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Düşünün ki büyük bir doğal felaket sonucu dünya tümüyle değişime uğradı. Nüfus azaldı, altyapı çöktü, gıda kaynakları dağıldı. Hayatta kalan az sayıda insan her şeyi yeniden kurmak zorunda. Hollywood’a özgü böylesi bir felaket senaryosu durumunda kahramanımız nereye baş vurmalı? Tabii ki Svalbard Tohum Deposu’na.

Dünyanın görülmesi yasak 5 yeri

Norveç’in Arktik Svalbard takım adalarından biri olan Spitsbergen adasında 120 metre derinlikte kum taşı içinde gömülüdür bu depo. Kuzey Kutbuna 1300 km mesafedeki tohum deposu dünyanın en iyi korunan, en güvenli yerlerinden biri.