BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Dünyanın en az okuyan ülkesi Hollanda! Türkiye kaçıncı?

Bir Alman araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen anket dünyad okuma oranlarını belirledi. Bu sonuçlara göre dünyanın en çok kitap okuyan ülkesi Çin olurken, dünyanın en az okuyan ülkeleri Hollanda ve Güney Kore oldu.

Abone ol

Bir Alman araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen anket dünyada ki okuma oranlarını belirledi. Bu sonuçlara göre dünyanın en çok kitap okuyan ülkesi Çin olurken, dünyanın en az okuyan ülkeleri Hollanda ve Güney Kore oldu.

GfK araştırma şirketinin 17 ülkede, 15 yaş üzerindeki 22 bin kişiyle gerçekleştirdiği ankete göre dünyanın en çok okuyan ülkesi Çin. Rusya Çin'den sonra en çok kitap okunan ülkesi oldu. Rusya'yı ise sıralamada İspanya izledi.

Anketteki katılımcılara ne sıklıkla kitap okuduklarına dair 'Her gün ya da neredeyse her gün', 'En az haftada bir', 'En az ayda bir', 'Nadiren', 'Hiç kitap okumuyorum' cevap seçenekleri sunuldu. Yayınlanan sonuçlara göre, Rusların yüzde 59'u her gün, neredeyse her gün veya haftada en az bir kez kitap okuyor. Bu oran Çin'de yüzde 70'i, İspanya'da yüzde 57'yi gösteriyor.

HİÇ KİTAP OKUMAYANLAR: HOLLANDA VE GÜNEY KORE

Okuma oranının en düşük olduğu ülkeler ise hiç kitap okumadıklarını belirtenlerin oranının yüzde 16 olduğu Hollanda ve Güney Kore oldu.

Öte yandan, ankete göre kadınlar erkeklere oranla daha sık kitap okuyor.

Anketin gerçekleştirildiği ülkeler arasında Türkiye yer almadı.