BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
GÜNCEL

Dünya İtfaiye Oyunları'nda İstanbul İtfaiyesi Rüzgarı

GÜNEY KORE’de 61 ülkeden 7 bine yakın itfaiyecinin katılımıyla düzenlenen 13. Dünya İtfaiye Oyunları’nda İstanbul İtfaiyesi rüzgarı esiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ‘En İyi Gösteri ve Yürüyüş’ dalında altın madalyanın sahibi oldu.

Dünyanın dört bir yanından en iyi itfaiyecilerin katıldığı Dünya İtfaiye Oyunları’nın 13.’sü Güney Kore’nin Chungju şehrinde gerçekleştiriliyor. 10-17 Eylül tarihlerinde düzenlenen oyunlarda 61 ülkeden 7 bine yakın itfaiyeci dünyanın en iyisi olmak için yarışıyor.

TULUMBACILAR EN İYİ GÖSTERİ VE YÜRÜYÜŞ KUPASINI ALDI 13. Dünya İtfaiye Oyunları’na 33 kişilik ekiple katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, oyunların ilk iki gününe damga vurdu. Açılış seremonisi esnasında düzenlenen ‘En İyi Açılış Gösterisi ve Yürüyüş’ kategorisinde İstanbul İtfaiyesi’nin tulumbacılar kıyafeti ile yaptığı gösteri ve yürüyüş birinciliğe layık görüldü. İtfaiyeciler takım halinde 33 altın madalya ve Muster Kupası’nın sahibi oldu.
Yine ilk gün yapılan yarışmalarda ‘En iyi İtfaiye Aracı Sürücüsü’ dalında Hakan Kurçenli gümüş madalya kazandı.

Yüzme branşında yapılan yarışlarda ise, Hüsnü Fil, 100 metre serbest yüzmede gümüş, 50 metre serbest yüzmede ise bronz madalyanın sahibi oldu. 4x50 metre serbest yüzme yarışında ise Ferhat Çömlekçioğlu, Nurettin Ünal Süleyman Habib Katmer ve Hüsnü Fil, 4 gümüş madalya elde ettiler.

İKİNCİ GÜN MADALYA YAĞMURU İkinci gün yarışlarında; Powerlifting kategorisinde 67,5 kiloda Şükrü Akyıldız kaldırdığı 350 kg ve 82 kiloda Selçuk Kutluer kaldırdığı toplam 465 kilo kg ile altın madalya kazandılar.
67,5 kiloda Mustafa Yıldız kaldırdığı 300 kilo ve 75 kiloda Barbaros Baran 410 kg ile gümüş madalyanın sahibi oldular. 67,5 kiloda Hamdi Akyıldız 290 kg, 75 kiloda Nurettin Ertekin 405 kg ve 90 kiloda Erman kendi başına kaldırdığı toplam 480 kg ile bronz madalyayı boyunlarına taktılar. Bodybuilding (Vücut Geliştirme) kategorisinde ise 90 kiloda Erman kendi başına bronz madalyanın sahibi oldu.

EN BAŞARILI TAKIM İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ilk iki gün sonunda topladığı 1 kupa, 2 altın, 8 gümüş ve 5 bronz madalya ile Dünya İtfaiye Oyunları’nın en başarılı takımı oldular.

Sitene Ekle
Etiketler