BIST 9.695
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.499,69
HABER /  GÜNCEL

Dünya doğudan batıya 2015'i kutluyor

Yeni yıla giren ilk ülkeler Pasifik'teki ada devletleri Kiribati ve Samoa oldu. Avustralya'da Sidney Limanı'ndaki geleneksel havai fişek gösterisini, yaklaşık bir buçuk milyon kişi izledi.

Abone ol

2015'e giren ilk ülkeler Pasifik'teki ada devletleri Kiribati ve Samoa oldu. İki ülke de Türkiye saati ile TSİ 12.00'de yeni yıla "Merhaba" dedi.

Bir saat sonra ise bu kez Avustralya ve Yeni Zelanda'da yeni yıl kutlamaları başladı.

Yeni Zelanda'nın başkenti Auckland'daki büyük bir gökdelendeki dev saatten gece yarısına doğru dakika dakika geriye sayım yapıldı ve tam gece 12'de (TSİ 13.00) havai fişekler gökyüzünü aydınlattı.

Avustralya'da, Sidney Limanı'na akan 1,5 milyon civarında insan geleneksel yılbaşı havai fişek gösterisini izledi.

Malezya'da AirAsia Hava Yollarına ait uçağın düşüşü nedeniyle kutlamalar çoğunlukla iptal edildi.

Sidney'de Çarşamba günü sabahtan itibaren havai fişek gösterisini izlemek için en iyi yer olan limandaki kutlamalara katılanların bazıları çalıp söylemek üzere beraberlerinde enstrümanlarını da getirmişlerdi.

Gösteride 10 bin havai fişeği, 25 bin kayan yıldız ve 100 bin işaret fişeği kullanıldı.

Japonya'da Meiji Tapınağı'ndaki Şinto rahipleri yıl sonu ayini yaptılar. Önümüzdeki günlerde, 2015 yılının sağlık ve gönenç getirmesi için bu tapınağa dua etmeye gelenlerin sayısının 3 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

Çin'de Şenyang Tarım Fakültesi öğrencileri 2015'in gelişini böyle kutladı.

Çin'de 2015 Koyun yılı olacak.

Rusya'nın Noel Baba'sı Buz Dede ve torunu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki törende boy gösterdiler.

Filipinlerin başkenti Manila'daki dilek duvarına 50 bin kadar dilek asıldı. Bunlar geleneksel olarak yeni yıla giriş sırasında havai fişek gösterisinde atılan konfetilerle birlikte etrafa saçılıyor.

Londra'da her yılbaşında yapılan havai fişek gösterileri bu sene ilk kez paralı yapılacak. Kutlamaları Thames Nehri'ne yakın bir bölgeden izlemek isteyenler 10 sterlin (yaklaşık 36 Türk Lirası) ödeyecek.

Brezilya'da Rio de Janeiro'daki Copacabana Plajı'ndaki kutlamalara bir milyonu aşkın insanın katılması beklenirken, ABD'de New Yorklular yeni yıla geleneksel kristal küreyi Times Meydanı'na indirme töreniyle girecek.